Hummus od hokaido tikve

( 0 od 5 )
Loading...
  • Priče jedne kuhače RECEPTI
  • Priče jedne kuhače RECEPTI (1)
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Jesenska kraljica vitkosti i zdravlja! Hokaido tikva je s pravom naša namirnica mjeseca pa čak mogu slobodno reći i jeseni. Zato svaki tjedan pišem barem jedan recept, a ovaj hummus zvuči poput najljepšeg doručka ili večere. I ne samo da je ukusan, već je i savršeno izbalansiran obrok u kojem možete uživati u svako doba dana i uvijek ćete tražiti još 🙂

Jesen je i službeno počela pa ajmo je obilježiti pravom jesenskom namirnicom!

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 200°C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    Tikvu operite, prepolovite, očistite i narežite na veće kocke. Poprskajte uljem i pecite 30 minuta dok ne omekša i lagano se karamelizira.

  • Treći korak

    Pečenu tikvu prebacite u blender, dodajte tahini, chilli, limunov sok i češnjak. Blendajte dok ne dobijete glatki namaz.

  • Četvrti korak

    Ukoliko nemate blender, pečenu tikvu zajedno sa začinima stavite u dublju posudu i blendajte štapnim mikserom.

  • Peti korak

    Ostavite sa strane i za to vrijeme tostirajte sezam na način da ga lagano prepržite na tavi. Tostiranje sezamu pojačava orašast okus i daje tamniju boju.

  • Šesti korak

    Hummus prebacite na tanjur, poprskajte bučinim uljem i pospite sjeckanim peršinom, bučinim sjemenkama i malo bučinog ulja. Poslužite na tostiranom kruhu koji ste još topli natrljali češnjakom.

Savjet

  • Namaz možete poslužiti za doručak, večeru ili predjelo, na kruhu, krekerima, dvopeku ili lisnatom tijestu. Topao ili hladan, ukusan je uvijek, a u hladnjaku može stajati do 5 dana. Boja bundeve ukazuje da je namirnica bogat izvor beta karotena zbog čega uživajte u njenom fenomenalnom okusu i brojnim nutritivnim prednostima.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password