2 omiljene namirnice sam spojila u još jedno zdravo, jednostavno, zasitno i brzo gotovo jelo! I baš takva jela volim 🙂 Radim ga često, a kada pri ruci nemam batat, jednostavno uzmem krumpir, malo više začinim i opet smo svi zadovoljni. Ovo jelo je jedno od onih koje znaju napraviti svi ukućani, a posebno je zahvalno kada ne znate što kuhati ili ljeti kada ne želite previše vremena provoditi u kuhinji. Ako pazite što jedete ili želite skinuti kilograme, ovo će jelo biti idealan izbor 🙂
Luk, češnjak i papriku očistite i narežite na kockice.
Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa dodajte luk i dinstajte dok ne omekša.
Za to vrijeme operite i na kockice narežite batat.
Sada luku dodajte češnjak i nakon 3 minute dodajte babat.
Dinstajte dok batat ne omekša, začinite i promiješajte.
Razbijte jaja direktno u tavu po vrhu batata pa poklopite i pričekajte da se jaja ispeku. Jaja će biti gotova za 3-4 minute, bjelanjak će se stvrdnuti, a žumanjak ostati mekan.
Servirajte uz omiljenu salatu.
Umjesto paprike možete staviti bilo koje drugo omiljeno povrće ili ga izostaviti. Kako je batat jako sladak, slobodno ga probajte prije nego što dodate jaja i posolite. Također, umjesto da jaja po batatu razbijete na oko, možete ih izlupati u kajganu pa preliti preko batata. Na taj ćete način dobiti fitaju. A batat možete zamijeniti krumpirom.