Osim što za pripremu hladnih juha treba svega nekoliko minuta i ne zahtijevaju kuhanje, nevjerojatno su zdrave i ukusne. U ovoj kombinaciji možete izbaciti špinat ukoliko ga nemate pri ruci ili jednostavno nemate dovoljno vremena te ga zamijeniti tikvicama ili svježim krastavcima. Probajte i napravite sebi omiljenu kombinaciju.
Najveća prednost ovog jela jest što ljeti osvježava te osim kao ručak ili večera, može poslužiti kao odličan međuobrok ili kao smoothie koji možete ponijeti sa sobom na posao ili plažu. Stvarno nema razloga da ne uživate u ovoj poslastiti!
Špinat operite, kuhajte u proključaloj vodi 5 minuta, ocijedite, ohladite i nasjeckajte. Avokado raspolovite, izvadite košticu, ogulite i narežite na kockice.
U blender stavite špinat i avokado, blendajte i dodajte kiselo vrhnje te postupno dodavajte mlijeko do željene gustoće (moguće da će vam 0,5 litre mlijeka biti previše).
Dodaje sol i maslinovo ulje, još jednom promiješajte u blenderu te stavite hladiti. Hlađenje nije nužno, probajte i odredite da li vam je draže da ohladite ili vam odgovara sobna temperatura. Ja ljeti volim baš iz hladnjaka, a zimi jedem netom pripremljenu juhu, bez hlađenja.
Kikiriki nasjeckajte ili jednostavno usitnite batom za meso tako da ga stavite ga u vrećicu za zamrzavanje i izlupate batom.
Juhu poslužite ohlađenu prema želji, pospite kikirikijem i sezamom i na kraju dodajte limunov sok.
Ovaj je obrok iznimno zdrav i ukusan. Možete ga koristiti kao ručak, međuobrok ili večeru te ponijeti sa sobom i konzumirati kao smoothie. Poslužiti možete i s kockicama prepečenog kruha.