Za vrijeme ljetnih vrućina tražimo osvježenje u svim mogućim oblicima, a ja sam napokon pronašla ono savršeno! Juhe od voća fenomenalne su okusom i neovisno za koju se vrstu odlučite, uživat ćete u osvježavajućem obroku koji savršeno paše u tople ljetne dane. Ono što posebno volim kod ovakvog jela jest da ga možete pripremiti brzo i jednostavno, a jesti kada god vam volja. Nebitno da li za ručak, međuobrok ili večeru. Ukoliko imate samo lubenicu, slobodno juhu napravite od samo jednog sastojka, ali pripazite da nadomjestite količinu namirnice koja nedostaje (lubenica ili jagode). Juha je odlična ukoliko je napravite samo od jednog sastojka, a možete ju dobro ohladiti i piti, kako vam volja i gušt!
Jagode operite i odvojite sa strane nekoliko komada za dekoraciju (5 kom je dovoljno), a preostale jagode očistite i narežite na manje komade.
Meso lubenice odvojite od kore, očistite koštice i narežite na kockice. Bananu ogulite i narežite na kolutove.
Iscijedite limun, limetu i naranču, a pola listića mente sitno nasjeckajte (ostale ostavite za dekoraciju).
U blender stavite narezane jagode, bananu, lubenicu, sjeckanu mentu te ocijeđene sokove i blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Razmutite kiselo vrhnje s grčkim jogurtom i neposredno prije posluživanja na vrh juhe stavite žlicu jogurta i vrhnja, ukrasite jagodama i listićima mente.
Ovu fenomenalnu kombinaciju možete poslužiti kao juhu sobne temperature ili dobro ohlađeni napitak koji će vas rashladiti u ljetnim vrućinama. Ukoliko poslužujete kao napitak, iz recepta izbacite vrhnje i grčki jogurt. Dodajte samo puno mente i leda i uživajte!