Junetina u crnom vinu

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 1:30 hVrijeme kuhanja
  • 1:50 hGotovo za
Ispiši recept

Ovo jelo zovem „jelo s karakterom“ upravo zbog spoja vrhunskog mesa i vrhunskog vina. Za karakter je definitivno zaslužan Plavac mali Selekcija kojeg https://www.okusime.com/ opisuje kao mlađeg brata Dingača ili Postupa.

Ono što me posebno veseli u ovoj kombinaciji jest činjenica da su meso i vino, dvije glavne namirnice, domaće. Taj miris domaće junetine koji se širi kućom teško je opisati, a kada dodate vino, nakon nekoliko minuta osjeti se prava čarolija.

Pisala sam već o ovom vinu koje me osvojilo na prvu, doslovno oborilo s nogu mirisom i okusom te ubuduće ne pristajem na ništa manje. Uz trešnje, kompot crvenih jabuka, višanja i šljiva prisutne su i arome kadulje, vanilije i dima. Tijelo je srednje, intenzivnih nota čokolade, rogača te suhe šljive s toplim završetkom. Kada otpijete gutljaj ovog vina u raju ste! Hedonisti, ova je kombinacija upravo za vas, uživajte svim čulima u kombinaciji koju ćete sigurno htjeti ponoviti.

Recept je napravljen u suradnji s Vina Palihnić Okusime.com 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Luk i češnjak očistite i narežite na sitno. Mrkvu ogulite i narežite na malo deblje kolutove.

  • Drugi korak

    Zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, malo posolite i pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne omekša.

  • Treći korak

    Dodajte češnjak i nakon 5 minuta mrkvu.

  • Četvrti korak

    Junetinu narežite na manje komade pa dodajte luku i mrkvi.

  • Peti korak

    Dodajte rajčicu i crno vino, poklopite i pustite da se krčka dok meso ne omekša. Ukoliko vino ne prekrije meso, dodajte malo vode.

  • Šesti korak

    Za vrijeme kuhanja provjerite količinu tekućine te postepeno dodajte vode ukoliko zatreba. Saft treba biti gust, a meso mekano.

  • Sedmi korak

    Palentu skuhajte prema uputama na pakiranju.

  • Osmi korak

    Na kraju junetini dodajte sol i papar, promiješajte i poslužite uz palentu i salatu.

Savjet

  • Ovo jelo možete napraviti i s kockicama buta što će produljiti vrijeme kuhanja. Palentu možete zamijeniti bilo kojim drugim prilogom po želji, meni su najdraža zamjena njoki.

Call to action banner image
x

Lost Password