KARAMELIZIRANE KRUŠKE SA SIROM I ORASIMA

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

Prije 2 tjedna stigao je Pontijev aceto balsamico koji obožavam i od tada smišljam koju deliciju pripremiti i iznenaditi nepce. Pardon, nije došao jedan nego tri različita i ne znam koji je bolji i što bih prije.  To su muke food blogera iliti u ovom slučaju muke po acetu balsamicu.

I tako danas nedjelja, moji otišli za Pulu, a ja kuham (i jedem). Nije meni žao što kuham, nego što ću sljedeći tjedan morati pojačati treninge koliko sam pojela i nije mi dosta. Dakle, ovo je trenutak kada ne mogu biti skromna, pogodila sam ovo jelo u sridu. Zapravo se cijelo vrijeme dvoumim između predjela i deserta jer meni ovo može biti bilo koji obrok u danu, a posebno za zasladiti se.

Ma što se mene tiče ovo je desert, vi kako želite.

Svi ovi okusi skupa, od rikole, preko aceta pa krušaka i sira do finalnog jela čine takvu rapsodiju da ćete danima biti u sedmom nebu. Orasi neodoljivo pašu, a sigurna sam da bi i pinjoli dali svoj doprinos.

I tak, evo me sjedim i pokušavam nešto suvislo napisati nakon jedne kruške (vjerujte, jedna je dovoljna) dok po ustima prebirem ostatke okusa i ne želim da nestanu. Možda zvuči čudno, ali kad probate sve će vam biti jasno. Idem dalje biti u sedmom nebu s blagim osmijehom jer za veći nemam snage, danas sam službeno pretjerala s hranom. Pa vi recite da je nama lako.

Sastojci za 2 osobe

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Kruške operite i narežite na kolutove od dna prema vrhu tako da vam na kraju ostane najmanji kolut s peteljkom. Kolutove ćete na kraju slagati u oblik kruške.

  • Drugi korak

    U većoj tavi zagrijte pola balzamični ocat, dodajte smeđi šećer, promiješajte i pustite da zavrije.

  • Treći korak

    Dodajte kolutove krušaka pa ih karamelizirajte s obje strane, trebaju poprimiti lijepu smeđu boju.

  • Četvrti korak

    Za to vrijeme ugrijte drugu tavu i dodajte orahe pa ih pustite da se lagano peku.

  • Peti korak

    Nakon 5 minuta izvadite karamelizirane kruške sa strane, a orahe istresite u zdjelicu.

  • Šesti korak

    U toploj tavi u kojoj ste karamelizirali kruške dodajte ostatak balzamičnog octa, maslinovo ulje i preostali smeđi šećer. Dodajte papar i miješajte dok se šećer ne otopi.

  • Sedmi korak

    Na tanjur stavite rikolu pa položite kriške kruške tako da između svake kriške stavite natrgani sir i orahe. Na vrh položite šnitu s peteljkom.

  • Osmi korak

    Prelijte umakom i poslužite.

Savjet

  • Ukoliko niste spretni s ovakvim načinom slaganja krušaka ili nemate vremena, napravite jednostavnu salatu tako da kruške narežete, karamelizirate pa dodate rikoli u zdjelici. Sve možete posuti orasima i umakom. Također, možete dodati još voća i povrća po želji.

Call to action banner image
x

Lost Password