Od malena sam ljubitelj princes uštipaka, podsjećaju me na djetinjstvo i moje prve pokušaje izrade slastica. Možete zamisliti oduševljenje kada sam ugledala ovu divotu (Karpati torta) na IG profilu prijateljice mama_aleni, isti sam se dan primila posla i ovaj je gigantski princes uštipak krasio naš stol na oduševljenje svih ukućana (i prijatelja). Okus je fantastičan i neka vas ne brine izrada tijesta, vrlo je jednostavno, samo se opustite i krenite. Tijesto će biti neravno i tako treba biti što posebnu čar daje presjeku torte i gornjem tijestu koje izgleda fantastično kada sve posložite. S voćem ćete dobiti još svježiju varijantu, a sada je sezona jagoda pa nemojte dvojiti, ja sam probala i s borovnicama, okus je fenomenalan! Uživajte u ovom kremastom čudu!
Maslac za kremu ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.
U veliku dublju posudu stavite grijati mlijeko na srednje jaku vatru, dodajte puding i šećer te neprestano miješajte dok se puding ne skuha.
Maknite s vatre, prekrijte prozirnom folijom da se ne napravi korica i ostavite da se ohladi.
Upalite pećnicu na 220°C i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 26 cm koji obložite papirom za pečenje.
U dublju zdjelu stavite vodu, maslac i prstohvat soli te kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zavrije.
Maknite s vatre, dodajte brašno i promiješajte mikserom.
Prebacite u plastičnu posudu te uz neprestano miksanje dodajte jedno po jedno jaje.
Pola dobivene smjese stavite u kalup za tortu, poravnajte i pecite 20 minuta. Za vrijeme pečenje nikako nemojte otvarati pećnicu.
Pečeno tijesto pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite sa strane da se ohladi. Papir za pečenje odvojite tek nakon što se tijesto ohladi.
Isto ponovite s drugom polovicom tijesta, nemojte zaboraviti kalup ponovno obložiti papirom za pečenje.
U ohlađenu kremu mikserom umiješajte otopljeni maslac.
Istucite vrhnje za šlag.
U kalup za tortu stavite prvu koru, dodajte kremu i zatim istučeno vrhnje za šlag.
Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.
Prije posluživanja na šlag stavite drugu koru, pospite šećerom prahu i poslužite.
Kolač je najbolje ostaviti preko noći da se dobro ohladi. U šlag ili na njega možete dodati svježe voće po želji.