Karpati torta

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 50 mGotovo za
Ispiši recept

Od malena sam ljubitelj princes uštipaka, podsjećaju me na djetinjstvo i moje prve pokušaje izrade slastica. Možete zamisliti oduševljenje kada sam ugledala ovu divotu na IG profilu prijateljice mama_aleni, isti sam se dan primila posla  i ovaj je gigantski princes uštipak krasio naš stol na oduševljenje svih ukućana (i prijatelja). Okus je fantastičan i neka vas ne brine izrada tijesta, vrlo je jednostavno, samo se opustite i krenite. Tijesto će biti neravno i tako treba biti što posebnu čar daje presjeku torte i gornjem tijestu koje izgleda fantastično kada sve posložite. S voćem ćete dobiti još svježiju varijantu, a sada je sezona jagoda pa nemojte dvojiti, ja sam probala i s borovnicama, okus je fenomenalan! Uživajte u ovom kremastom čudu!

Sastojci

  • Za tijesto:
  • Za kremu:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Maslac za kremu ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.

  • Drugi korak

    U veliku dublju posudu stavite grijati mlijeko na srednje jaku vatru, dodajte puding i šećer te neprestano miješajte dok se puding ne skuha.

  • Treći korak

    Maknite s vatre, prekrijte prozirnom folijom da se ne napravi korica i ostavite da se ohladi.

  • Četvrti korak

    Upalite pećnicu na 220°C i pripremite okrugli kalup za tortu promjera 26 cm koji obložite papirom za pečenje.

  • Peti korak

    U dublju zdjelu stavite vodu, maslac i prstohvat soli te kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zavrije.

  • Šesti korak

    Maknite s vatre, dodajte brašno i promiješajte mikserom.

  • Sedmi korak

    Prebacite u plastičnu posudu te uz neprestano miksanje dodajte jedno po jedno jaje.

  • Osmi korak

    Pola dobivene smjese stavite u kalup za tortu, poravnajte i pecite 20 minuta. Za vrijeme pečenje nikako nemojte otvarati pećnicu.

  • Deveti korak

    Pečeno tijesto pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite sa strane da se ohladi. Papir za pečenje odvojite tek nakon što se tijesto ohladi.

  • Deseti korak

    Isto ponovite s drugom polovicom tijesta, nemojte zaboraviti kalup ponovno obložiti papirom za pečenje.

  • Jedanaesti korak

    U ohlađenu kremu mikserom umiješajte otopljeni maslac.

  • Dvanaesti korak

    Istucite vrhnje za šlag.

  • Trinaesti korak

    U kalup za tortu stavite prvu koru, dodajte kremu i zatim istučeno vrhnje za šlag.

  • Četrnaesti korak

    Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.

  • Petnaesti korak

    Prije posluživanja na šlag stavite drugu koru, pospite šećerom prahu i poslužite.

Savjet

  • Kolač je najbolje ostaviti preko noći da se dobro ohladi. U šlag ili na njega možete dodati svježe voće po želji.

Call to action banner image
x

Lost Password