Svi koji kod kuće imaju tinejdžere znaju koliko im je teško ugoditi, posebno kada je hrana u pitanju. Kada sam ispekla ove kekse, probao je suprug, a kćeri nisam ni nudila jer sam navikla da ili neće probati ili proba pa kaže da je fuj. Spremila sam ih u staklenku i ostavila na stoliću u dnevnom boravku. Odjednom sam čula neobične zvukove i pogledala kćer, a ona je punim ustima pokušavala nešto reći. Bacila sam oko na teglicu i vidjela da pola keksa fali pa sam protljala oči i pogledala još jednom 🙂 Keksi su ju oduševili i pogađate, pojela je sve sama! Ovo je znak da su dobri i onim najzahtjevnijim klincima. Recept sam odlučila napisati baš zbog nje jer će ove jednostavne kekse moći peći sama kada joj dođe želja, a ja ću ležati u boravku i čekati da napuni staklenku 🙂 Dobro sam to zamislila, zar ne?! Vidjet ćemo što će se od toga desiti, ali sam sigurna da će naša kuća redovito mirisati na limun. Poigrajte se raznim oblicima i keksi će biti odlični za sve prigode, a bliži se Valentinovo pa razmislite o srcima!
Otopite maslac i u njega umiješajte sve sastojke.
Umijesite tijesto te ga ostavite u hladnjaku 2 sata zamotanog u prozirnu foliju.
Kada izvadite tijesto iz hladnjaka, uključite pećnicu na 180°C i pripremite veliki lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje.
Tijesto razvaljajte na debljinu oko 4 cm, izrežite oblike po želji i stavite ih peći 8 minuta.
Keksi će ostati mekani i malo dobiti boju.
Možete ih čuvati u limenoj ili staklenoj posudi do 10 dana.
Javorov sirup u cijelosti možete zamijeniti medom ili med javorovim sirupom. Agavin sirup je isto u redu. Ja sam prvi put smjesi dodala ribanu koricu jednog limuna, a drugi put sam naribala koricu dva limuna, tako su keksi dobili intenzivniji miris i okus.