Kikiriki keksići

( 0 od 5 )
Loading...
  • -40 komadaBroj osoba+
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 12 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Ove sam keksiće vidjela kod IG frendice @okruglica79, a recept je od @balerinarokoko_rencikano 🙂 Izgledali su divno i prhko, a posebno me privuklo što su s kikiriki maslacem koji obožavam! Brzo su gotovi, a još brže ih ukućani pojedu, zato obavezno napravite duplu smjesu!
Najzanimljivije je što se možete igrati raznim oblicima i pečatima što će posebno razveseliti djecu, a vama će biti toplo oko srca kada ih vidite za stolom kako veselo mijese, peku i ukrašavaju svojim ručicama.
Na vama je da napravite smjesu, pripremite modlice i pečate, pustite veselu glazbu i uživate! Kućom će se proširiti neodoljiv miris blagdana i predivan osjećaj zajedništva i ljubavi, baš kako treba barem u ovo blagdansko vrijeme.

p.s. obavezno ih sakrijte ako želite da dočekaju Božić jer nestaju brzinom munje!

Sastojci za 40 komada

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Pripremite 2 velika lima za pečenje i na njih stavite papir za pečenje.

  • Drugi korak

    Mikserom najvećom brzinom dobro istucite jaja, šećer u prahu i vanilin šećer.

  • Treći korak

    Dodajte otopljeni maslac i kikiriki maslac pa još tucite minutu dok se sve dobro ne poveže.

  • Četvrti korak

    Smjesi dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo pa sve zajedno umijesite rukama dok ne dobijete glatku smjesu.

  • Peti korak

    Ako je smjesa ljepljiva, dodajte još malo brašna.

  • Šesti korak

    Podijelite tijesto na dva dijela, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak cca 30 minuta (može i dulje).

  • Sedmi korak

    Izvadite tijesto iz hladnjaka (samo jedno, drugo neka stoji u hladnjaku dok prvo obrađujete) i odmah upalite pećnicu na 190°C.

  • Osmi korak

    Tijesto razvaljajte na radnoj površini koju ste posuli brašnom i također malo brašna stavite na tijesto prije nego krenete koristiti valjak. Debljina tijesta neka bude max 5 mm.

  • Deveti korak

    Režite oblike prema kalupima koje imate pa na svaki kolutić utisnite pečat. Ja sam kupila cijeli komplet u kojem je okrugli kalup za rezanje i zatim drveni dio na kojem mijenjam pečate po želji.

  • Deseti korak

    Kekse poslažite na lim za pečenje (ne treba previše paziti na veliki razmak) i pecite 12 minuta. Predlažem da sat namjestite prvo na 10 minuta pa provjerite u kojoj su fazi jer svaka pećnica peče drugačije. Meni su se tanji keksi pekli 10 min, a deblji 14 minuta.

  • Jedanaesti korak

    Ohladite i uživajte!

Call to action banner image
x

Lost Password