KOBASICE U UMAKU OD POVRĆA I PIVA

( 0 od 5 )
Loading...
KOBASICE U UMAKU OD POVRĆA I PIVA
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Krigla, Njemački pilsner sa 5,2% alkohola idealan je izbor za kobasice i ljetne vrućine. Sad oni koji me prate mogu reći da ja to kažem za svako pivo, što je (skoro) istina, ali svaki pivoljubac će me razumjeti.

Vani je 36 stupnjeva, ja sam taman ušla u kuću, palim klimu i tražim osvježenje. U frižideru mi se smješka Krigla, namignemo si i već u sljedećoj sekundi točim pivo i razmišljam o hrani.

Vruće je, Europsko je prvenstvo u nogometu, nitko (pa ni ja) ne želi kuhati više od 30 minuta, a jesti se mora. Smišljam recept prema namirnicama u frižideru, samo da izbjegnem odlazak u dućan i eto, 30 minuta nakon imamo kobasice u umaku od povrća i piva.

Zovem muža i javljam što ima za jesti, još dogovaramo hoće li prilog biti palenta ili samo pivo, ali odlučujem se za neku ludu verziju hot doga, da bude zanimljivije.

Skuhala sam ja i palentu ako slučajno zatreba, ali ostala je netaknuta, hot dog je ispao prva liga, debrecinke su taman šarf, povrće malo slatkasto, a pivo je lijepo sve spojilo. I u tavi i u trbuhu, kobasice su dobro plivale!

Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Povrće operite, očistite i narežite na sitno.

  • Drugi korak

    Kobasice nabockajte vilicom da ne pucaju prilikom pečenja iako to više vrijedi za svježe, debrecinke ipak svaki puta puknu.

  • Treći korak

    Kobasice pecite 5 minuta pa ih izvadite iz tave i ostavite sa strane.

  • Četvrti korak

    U tavu ubacite povrće (osim gljiva) i zapecite ga 5 minuta, zatim dodajte vodu/temeljac i pivo, promiješajte i ostavite na srednje jakoj vatri dok se tekućina ne reducira na pola.

  • Peti korak

    Kada povrće omekša i tekućina se reducira na pola, dodajte bukovače, promiješajte pa dodajte kobasice.

  • Šesti korak

    Dodajte začine pa pirjajte sve zajedno još 5 minuta.

  • Sedmi korak

    Poslužite uz prilog po želji i hladno pivo.

Savjet

  • Možete koristiti kobasice za pečenje ili kuhanje, koje su vama najdraže. Kao prilog možete napraviti palentu, samo salatu ili pak pripremiti peciva pa kobasice i povrće složiti kao hot dog.

Call to action banner image
x

Lost Password