KOLAČ OD BADEMA I NARANČE

( 0 od 5 )
Loading...
KOLAČ OD BADEMA I NARANČE
  • 5 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Još jedan kolač u nizu od meni najdraže serije zdravijih opcija. Kad god možete, izbjegnite korištenje bijelog brašna, posebno ukoliko skidate kilograme ili pazite na prehranu. Ova opcija s bademovim brašnom je bez glutena, zasitna, a ukusna i sočna tako da će se često naći na vašem stolu, baš kao i kod mene.

Prvu sam verziju napravila sa kokosovim uljem i jagodama koje sam umiješala u smjesu prije pečenja, ali se pokazalo da je maslinovo ulje pun pogodak. Probajte i uvjerite se zašto.

Kolač možete posipati šećerom u prahu ili preliti umakom od voća iako je jako ukusan ovako „običan“ i zapravo mu ne treba ništa. Ne mrvi se, sočan je i drugi dan, a možete ga ponijeti na posao da si zasladite dan.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite manji kalup za pečenje koji obložite papirom za pečenje, može okrugli promjera 16 cm. Ako nemate okrugli, može neki manji kockasti pa ćete kolač rezati na kocke.

  • Drugi korak

    U zdjelu stavite jaja pa ih istucite vilicom, dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte. Naranči prvo naribajte koricu, a zatim iscijedite sok.

  • Treći korak

    Smjesu izlijte u lim za pečenje i pecite 20 minuta, zatim izvadite iz pećnice pa prekrijte folijom da površina ne zagori i pecite još 5 minuta.

  • Četvrti korak

    Pečeni kolač izvadite da se kratko ohladi u kalupu, a zatim izvan kalupa.

Savjet

  • Maslinovo ulje neka bude kvalitetno, jako je bitno za okus i sočnost kolača. Mirisom se osjeti kada pripremate smjesu, ali ne i nakon pečenja tako da ne brinete da će okus imati po maslinovom ulju. Umjesto naranče možete koristiti i 2 limuna.

Call to action banner image
x

Lost Password