Kolač od hokaido tikve i badema

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Još malo ću vas daviti receptima s hokaido tikvom, ipak je kraljica jeseni i jako dobro brani svoju krunu! Igram se i uživam što je zapravo najvažnije u kuhinji. Nekada uspije, nekada ne, ali uvijek je ukusno i jestivo 🙂 Ovaj nas je kolač oborio s nogu svojom jednostavnošću i profinjenošću te je društvo jela #zdravljenatanjuru dobilo još jednog kandidata za oscara među kolačima! Izuzetno je sočan, u originalnom receptu ne sadrži nezdrave masnoće, šećer niti brašno što znači da je prava bezglutenska poslastica. Dobar tek vam želim!

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 180°C. Duguljasti kalup za kruh ili manji lim za pečenje namažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Ostavite sa strane.

  • Drugi korak

    Tikvu operite, prepolovite, odstranite koštice pa je naribajte. Dodajte ribanu jabuku ili krušku, žlicu meda, promiješajte i ostavite sa strane.

  • Treći korak

    Bademe sameljite u brašno, a jaja i preostali med istucite mikserom.

  • Četvrti korak

    Tikvu ocijedite rukama kako biste maknuli višak tekućine. Ocijeđenoj tikvi dodajte mljevene bademe i promiješajte.

  • Peti korak

    Dodajte ostale sastojke, promiješajte i pecite 40 minuta.

  • Šesti korak

    Gotov kolač ostavite da se malo ohladi u kalupu, zatim ga pažljivo izvadite na način da okrenete kalup kako bi kolač „ispao“. Narežite i poslužite uz omiljeni čaj ili kavu.

Savjet

  • Ribanu tikvu možete zamijeniti pireom od kuhane tikve u kom slučaju kolač treba peći 10 minuta duže. Umjesto kokosovog ulja možete staviti maslinovo ili obično, a umjesto badema orahe ili lješnjake. Kolač može stajati nekoliko dana, samo ga pokrijte da se ne osuši.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password