Kolač od mrkve

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 60 mVrijeme kuhanja
  • 1:20 hGotovo za
Ispiši recept

Veliki sam fan carrot cakea i u stalnoj sam potrazi za novim, još boljim kombinacijama. Zapravo sam u potrazi za totalno sočnim biskvitom zbog kojeg će vam pamet stati, koji će se topiti u ustima i uz koji neće biti potreban nikakav dodatak niti krema. I evo ga, to je to! Iako ću probati još nekoliko kombinacija, ova me totalno osvojila i ne samo mene već sve oko mene 🙂 Kada sam narezala kolač (ne moram vam pričati kako nismo mogli dočekati da se barem malo ohladi), nastala je ljubav na prvi pogled. Ma znate ono kada pipnete prstima i već znate da nije suh i žilav. E baš taj osjećaj! A kada smo zagrizli, nastala je potpuna tišina! Sva su čula uživala i nitko nije mogao progovoriti, jednostavno nije bilo riječi!
Trudim se opisati vam kako je fenomenalan, ali imam osjećaj da riječi nisu dovoljne pa probajte sami i javite!

“Svi sastojci kupljeni su u Tvornici zdrave hrane, a možete ih pronaći i odabrati u njihovom web shopu https://www.tvornicazdravehrane.com/

Sastojci

  • Suhi:
  • Mokri:
  • Krema:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C.

  • Drugi korak

    Pripremite kalup za tortu promjera 22 cm ili uski duguljasti kalup pa ga obložite papirom za pečenje.

  • Treći korak

    Ako niste kupili već pržene, lješnjake ispecite tako da na lim za pečenje stavite papir za pečenje, dodate lješnjake i pečete 15 minuta na 150°C. Još tople iz dobro protrljajte rukama da se skine korica što je više moguće.

  • Četvrti korak

    Jabučni ocat stavite u mlijeko i ostavite sa strane.

  • Peti korak

    Oguljene lješnjake sameljite i pomiješajte ih sa svim suhim sastojcima i ostavite sa strane.

  • Šesti korak

    Sameljite lan u sjeckalici ili nutribulletu i pomiješajte sa 6 žlica vode.

  • Sedmi korak

    U kokosovo ulje (otopljeno) dodajte javorov sirup ili med i koricu limuna pa promiješajte.

  • Osmi korak

    Mrkvu ogulite i naribajte.

  • Deveti korak

    Lan s vodom te ulje sa sirupom i limunom dodajte suhim sastojcima Lagano promiješajte pa malo po malo dodajte mlijeko s octom stalno miješajući kuhačom.

  • Deseti korak

    Dodajte mrkvu, promiješajte i prelijte u kalup.

  • Jedanaesti korak

    Pecite 60 minuta ili dok čačkalica ne bude suha.

  • Dvanaesti korak

    Za to vrijeme pripremite kremu koje možete i ne morate staviti na kolač. Toliko je sočan da mu krema zapravo nije potrebna, ali daje dodatnu aromu.

  • Trinaesti korak

    Kremu pripremite tako da bademe sameljete i dodate ostale sastojke. Ja sam čak dodala i 1 dcl vrhnja za šlag pa sve dobro promiješala u blenderu.

  • Četrnaesti korak

    Premažite preko ohlađene torte i poslužite.

Savjet

  • Čačkalicom provjerite da li je kolač pečen u navedenom vremenu. Ukoliko čačkalica nije suha kada ju izvadite iz kolača, ostavite peći još 5 – 10 minuta. Bademovo mlijeko možete zamijeniti zobenim. A kremu možete napraviti po svom ukusu. Izostaviti ovu i napraviti samo šlag, dodati šumsko voće ili što god vas volja. A može i bez kreme jer je kolač totalno sočan.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password