Veliki sam fan carrot cakea i u stalnoj sam potrazi za novim, još boljim kombinacijama. Zapravo sam u potrazi za totalno sočnim biskvitom zbog kojeg će vam pamet stati, koji će se topiti u ustima i uz koji neće biti potreban nikakav dodatak niti krema. I evo ga, to je to! Iako ću probati još nekoliko kombinacija, ova me totalno osvojila i ne samo mene već sve oko mene 🙂 Kada sam narezala kolač (ne moram vam pričati kako nismo mogli dočekati da se barem malo ohladi), nastala je ljubav na prvi pogled. Ma znate ono kada pipnete prstima i već znate da nije suh i žilav. E baš taj osjećaj! A kada smo zagrizli, nastala je potpuna tišina! Sva su čula uživala i nitko nije mogao progovoriti, jednostavno nije bilo riječi!
Trudim se opisati vam kako je fenomenalan, ali imam osjećaj da riječi nisu dovoljne pa probajte sami i javite!
“Svi sastojci kupljeni su u Tvornici zdrave hrane, a možete ih pronaći i odabrati u njihovom web shopu https://www.tvornicazdravehrane.com/“
Upalite pećnicu na 180°C.
Pripremite kalup za tortu promjera 22 cm ili uski duguljasti kalup pa ga obložite papirom za pečenje.
Ako niste kupili već pržene, lješnjake ispecite tako da na lim za pečenje stavite papir za pečenje, dodate lješnjake i pečete 15 minuta na 150°C. Još tople iz dobro protrljajte rukama da se skine korica što je više moguće.
Jabučni ocat stavite u mlijeko i ostavite sa strane.
Oguljene lješnjake sameljite i pomiješajte ih sa svim suhim sastojcima i ostavite sa strane.
Sameljite lan u sjeckalici ili nutribulletu i pomiješajte sa 6 žlica vode.
U kokosovo ulje (otopljeno) dodajte javorov sirup ili med i koricu limuna pa promiješajte.
Mrkvu ogulite i naribajte.
Lan s vodom te ulje sa sirupom i limunom dodajte suhim sastojcima Lagano promiješajte pa malo po malo dodajte mlijeko s octom stalno miješajući kuhačom.
Dodajte mrkvu, promiješajte i prelijte u kalup.
Pecite 60 minuta ili dok čačkalica ne bude suha.
Za to vrijeme pripremite kremu koje možete i ne morate staviti na kolač. Toliko je sočan da mu krema zapravo nije potrebna, ali daje dodatnu aromu.
Kremu pripremite tako da bademe sameljete i dodate ostale sastojke. Ja sam čak dodala i 1 dcl vrhnja za šlag pa sve dobro promiješala u blenderu.
Premažite preko ohlađene torte i poslužite.
Čačkalicom provjerite da li je kolač pečen u navedenom vremenu. Ukoliko čačkalica nije suha kada ju izvadite iz kolača, ostavite peći još 5 – 10 minuta. Bademovo mlijeko možete zamijeniti zobenim. A kremu možete napraviti po svom ukusu. Izostaviti ovu i napraviti samo šlag, dodati šumsko voće ili što god vas volja. A može i bez kreme jer je kolač totalno sočan.