Kolač od sira i bundeve

( 5 od 5 )
Loading...
  • 45 mVrijeme pripreme
  • 45 mVrijeme kuhanja
  • 1:30 hGotovo za
Ispiši recept

Nedjelju smo proveli u Ivanić-Gradu na daleko poznatoj i popularnoj Bučijadi koja me oduševila bojama, mirisima i okusima. Osim fenomenalnog bučinog ulja te domaće, hrskave bućnice, nepce smo osvježili pivom od bundeve nakon čega su ideje za kombinacije s ovom kraljicom jeseni prštale na sve strane. Na žalost, pivo je bilo samo jedno, ali je zato ideja bilo bezbroj.

Danas sam se odmah bacila na posao i od cijelog popisa prijedloga s bundevom, prvo napravila ono što bi meni moglo biti jako fino. Nisam se prevarila, ispalo je fenomenalno te je čak i muž odobrio, iako nikako nije ljubitelj svježeg sira. Bundeva se vidi u boji biskvita i osjeti po mirisu, a aroma naranče je tako lijepo zaokružila okus sira i vrhnja da smo na sedmom nebu. Sada je večer i već fale 2 šnite, valjda će do jutra ostati nešto za fotkanje. Uživajte, svaku sekundu vremena isplati se odvojiti za ovu divnu slasticu!

Sastojci

  • Za biskvit:
  • Za kremu od sira:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Pripremite kalup za tortu promjera 26 cm i obložite ga papirom za pečenje. Koristiti možete i lim za pečenje biskvita u kom slučaju kolač režite na kocke.

  • Drugi korak

    Bundevu prepolovite, očistite od koštica, ogulite i narežite na kockice. Mogla bi vam biti dostatna polovica bundeve.

  • Treći korak

    Bundevu stavite kuhati u malo vode na srednje jaku vatru dok ne omekša. Vode neka bude toliko da malo prekrije bundevu.

  • Četvrti korak

    Upalite pećnicu na 180°C.

  • Peti korak

    Kuhanu bundevu ocijedite i miksajte u pire štapnim mikserom ili u blenderu.

  • Šesti korak

    Pasiranoj bundevi dodajte šećer, otopljeni maslac i ulje pa dobro promiješajte mikserom.

  • Sedmi korak

    Dodajte naribanu koru od naranče te prosijano brašno i prašak za pecivo. Sve još jednom promiješajte.

  • Osmi korak

    Pola smjese ulijte u kalup za pečenje i stavite peći 15 minuta.

  • Deveti korak

    Sada pripremite nadjev tako da izmiksate jaja, dodate šećer, sir i vrhnje te rastopljeni maslac koji ne smije biti vruć.

  • Deseti korak

    Dodajte ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.

  • Jedanaesti korak

    Izvadite biskvit iz pećnice, prelijte ga nadjevom od sira te preko nadjeva stavite preostalu smjesu za biskvit.

  • Dvanaesti korak

    Pecite 30 minuta, odnosno, dok gornji dio biskvita ne dobije zlatno smeđu boju.

  • Trinaesti korak

    Ohladite, izvadite iz kalupa, posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Savjet

  • Možete koristiti bundevu koju želite, a umjesto bijelog slobodno stavite šećer kokosovog cvijeta. Dobro ohladite, meni je ovaj kolač najbolji drugi dan.

Call to action banner image
x

Lost Password