Kolač od zobenih pahuljica – bez pečenja namijenila sam svima koji kažu da nemaju vremena misliti na zdravlje, pripremati zdrave obroke ili ne znaju što napraviti za desert, a da je zdravo. E pa dragi moji, treba vam svega 10 minuta za ovaj divan i ukusan kolač koji može stajati u hladnjaku do 5 dana i svaki dan imate zdravi doručak ili desert. Mi smo doduše svoj pojeli za 2 dana, ali sad kad smo se zguštali, sljedeći će sigurna sam potrajati više dana. Ja sam ga napravila u obliku torte, a vi možete smjesu izliti u lim za pečenje pa rezati na kocke ili pločice. Ili, ako želite svako jutro pojesti zdjelicu zobenih pahuljica sa svježim voćem i možda grčkim jogurtom, smjesu istresite u nekoliko zdjelica i spremite u hladnjak pa svako jutro imate zdravi doručak. Jeftino, lagano, a ukusno i hranjivo. Iako je baza ista, ja zapravo uz ovaj „kolač“ svaki dan jedem drugačiji doručak. Grčki jogurt, sezonsko voće, čips od kokosa, kikiriki maslac, sve su to dodaci koje kombiniram i ne znam što mi se više sviđa pa ponavljam i tako u krug! Probajte i uživajte, iznenadite goste koji sigurna sam neće pogoditi da je riječ o zobenim pahuljicama, nisu ni moji!
U veću posudu stavite grijati mlijeko na srednje jakoj vatri.
Prije vrenja, u vruće mlijeko dodajte natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
Dodajte aromu vanilije i sladilo po želji, još malo promiješajte.
Dodajte zobene pahuljice i sve zajedno još jednom dobro promiješajte.
Istresite u kalup za tortu ili lim za pečenje, malo rasporedite da ne bude grudica i ostavite da se ohladi.
Ohlađeno narežite i poslužite.
Zobene pahuljice možete skuhati i u vodi. U smjesu možete dodati orašaste plodove po želji, a čokoladu možete izbaciti, kako vas volja.