Kolač s borovnicama

( 0 od 5 )
Loading...
  • Priče jedne kuhače recepti (9)
  • Priče jedne kuhače recepti (8)
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 35 mVrijeme kuhanja
  • 50 mGotovo za
Ispiši recept

Ovo sam ljeto stvarno guštala u borovnicama. Iako sam ih najviše jela svježe i u kombinaciji sa zobenim pahuljicama za doručak, našle su se u ledenom vjetru, vaflima, palačinkama i u ovom kolaču. Obožavam njihov okus jer su neutralne, a dobro se uklapaju u razne slastice i kombinacije s ostalim voćem. Ne puštaju puno soka kao neko voće pa su jako zahvalne za pripremu. Zamrznula sam dovoljnu količinu pa će zima biti ukusnija i ljepša, malo više u ljubičastoj boji 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C. Pripremite kalup za pečenje otprilike 30x18 iako može biti i malo veći i malo manji :-) Kalup premažite maslacem i pospite brašnom, a možete posuti i smeđim šećerom.

  • Drugi korak

    Miksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni maslac, kratko promiksajte pa dodajte brašno, prašak za pecivo i mlijeko. Promiješajte kratko mikserom.

  • Treći korak

    Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite 15 minuta na 180°C.

  • Četvrti korak

    Dok se biskvit peče, borovnice operite i ocijedite. Dok se borovnice cijede, u bjelanjke dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Zatim dodajte šećer u prahu i miksajte još jednom oko 1 minutu.

  • Peti korak

    U snijeg od bjelanjaka i šećera dodajte borovnice koje umiješajte lagano kuhačom.

  • Šesti korak

    Izvadite biskvit iz pećnice, smanjite pećnicu na 150°C i po biskvitu rasporedite smjesu od bjelanjaka i borovnica. Poravnajte i vratite u pećnicu. Pecite još 20 minuta na 150°C. Poslužite kada se ohladi.

Savjet

  • Pirovo brašno možete zamijeniti običnim bijelim oštrim brašnom. Isto tako, borovnice možete staviti na biskvit prije pečenja, a zatim po njima nakon što se biskvit pekao 15 minuta, smjesu bjelanjaka i šećera u prahu, sve ovisi kako volite i kako vam je draže. Ukoliko želite zdraviju varijantu ovog kolača, uz pirovo brašno odaberite brezin šećer umjesto običnog bijelog. Voće također možete odabrati prema želji, maline ili kupine će također biti jako ukusne u ovoj kombinaciji.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password