Kolač s crnom pivom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Već i vrapci na grani znaju koliko se vole čokolada i tamno pivo 🙂 A i svi vi već znate koliki sam ja ljubitelj ove kombinacije, posebno kada je u pitanju stout pivo 5th Element koje ima
čarobnu aromu kave i čokolade. Kada se sve to spoji nastaje čarolija mirisa i okusa kojoj je nemoguće odoljeti 🙂 Osim čokolade i piva, cimet i klinčići daju dojam topline, jeseni i nekako
umiruju pa ćete imati osjećaj najveće sreće na svijetu kada ispečete i probate ovaj kolač. Uživajte i javite dojmove!

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za čokoladni preljev:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite četvrtasti, duboki kalup (30x12 cm) koji obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    Jaja i šećer umutite mikserom dok ne dobijete gustu blijedu pjenu.

  • Treći korak

    Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom, solju i začinima, a maslac otopite na laganoj vatri.

  • Četvrti korak

    U smjesu jaja i šećera dodajte otopljeni maslac pa umiješajte brašno sa začinima, pivo i narančinu koricu. Sve dobro promiješajte mikserom.

  • Peti korak

    Izlijte u kalup i pecite 40 minuta.

  • Šesti korak

    Gotov kolač pustite da se hladi par minuta i za to vrijeme napravite čokoladni preljev.

  • Sedmi korak

    Slatko vrhnje i pivo stavite grijati, a čokoladu nasjeckajte. Ugrijanu smjenu prelijte preko čokolade pa promiješajte nekoliko puta dok se čokolada sasvim ne otopi.

  • Osmi korak

    Kolač prelijte čokoladnim preljevom i poslužite. Možete preliti cijeli kolač pa ga narezati ili prvo narezati pa svaki komad kolača posebno preliti čokoladom.

Savjet

  • Možete dodati i prstohvat indijskog oraščića u prahu, a za preljev koristite što tamniju čokoladu. S tamnom se pivom najbolje slažu gorke čokolade sa minimalno 74% kakaa.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
x

Lost Password