KOLAČ S KAVOM BEZ PEČENJA

( 0 od 5 )
Loading...
Kolač s kavom
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 0 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

Sirovi deserti imaju samo jednu manu, treba imati strpljenja dok se dobro ne ohlade i stisnu tako da do uživanja može proći i po nekoliko sati.

Zato većinom ovakve kolače radim navečer jer lakše je podnijeti čekanje dok spavam, a ujutro me čeka svježi desert.

Kolač s kavom uljepšat će vam dan, zasitan je i ukusan te ga možete jesti bez grižnje savjesti. Samo nemojte biti kao ja koja nemam mjeru kada pripremim ovako slasne deserte, nestanu isti dan.

Zašto su sirovi kolači zdraviji i praktičniji? Ne morate paliti pećnicu, a baza su neprocesuirane namirnice umjesto onih u klasičnim kolačima kao što su šećer, brašno, maslac i jaja.

Također, većina sirovih slastica ne sadrži gluten zbog čega su meni posebno drage.

I za kraj, zašto indijski oraščić za kremu? Daje neutralan okus, a kada se namoči na par sati pa dobro izmiksa postane savršeno gladak i može primjerice zamijeniti sir u cheescakeu ili slatko vrhnje u kremastim kolačima.

Sastojci

  • Za podlogu:
  • Za kremu:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Indijske oraščiće obvezno namočite preko noći ili najmanje 2 sata.

  • Drugi korak

    Datulje prelijte vodom i ostavite da se namaču sat vremena, zatim ih ocijedite.

  • Treći korak

    Pripremite kalup veličine 20x10 cm koji obložite papirom za pečenje.

  • Četvrti korak

    Sve sastojke za podlogu sameljite u blenderu da se povežu u kompaktnu smjesu.

  • Peti korak

    Smjesu utisnite u dno kalupa i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

  • Šesti korak

    Za kremu prvo ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u blender.

  • Sedmi korak

    Dodajte med ili javorov sirup, ulje kokosa, ekstrakt vanilije, vruću vodu i instant kavu pa sve dobro izmiksajte do glatke teksture.

  • Osmi korak

    Kremu nanesite preko podloge i stavite na hlađenje minimalno 3 sata, najbolje preko noći.

  • Deveti korak

    Izrežite i uživajte uz svježu kavu.

Savjet

  • Umjesto kokosovog čipsa možete koristiti kokos mrvice, a ekstrakt vanilije možete zamijeniti rumom.

Call to action banner image
x

Lost Password