KOLAČ SA ŠUMSKIM VOĆEM

( 0 od 5 )
Loading...
Kolač sa šumskim voćem
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 50 mGotovo za
Ispiši recept

Nisu svi ljubitelji ovakvih biskvita, znalci će odmah znati da se radi o mekanom, ali žilavijem tijestu s obzirom da se sastoji samo od bjelanjaka, šećera i brašna.

Oni hrabriji ovaj biskvit mogu ispeći u većem limu za pečenje (onim za pizzu) pa napraviti roladu jer će biskvit biti podatan za punjenje i rolanje.

Svi koji se odluče i iskoriste žumanjke za kremu od vanilije, neće pogriješiti jer njome možete premazati roladu, a biskvit možete prerezati na pola i premazati kremom pa ćete dobiti na sočnosti i kremoznosti.

Ako vam nedostaje inspiracije za roladu, pogledajte ovaj recept

rolada s malinama

Ako želite iskoristiti žumanjke za kremu od vanilije, pomoći će vam recept za Ledeni vjetar

Ledeni vjetar s jagodama

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite okrugli kalup za pečenje promjera 21-24 cm koji obložite papirom za pečenje. Što manji kalup, to će biskvit biti viši, ali nemojte zaboraviti da se u tom slučaju duže peče.

  • Drugi korak

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke spremite u hladnjak.

  • Treći korak

    Bjelanjke mikserom umutite u snijeg i dok miksate dodajte postupno šećer u prahu žlicu po žlicu. Kada potrošite sav šećer, dodajte ekstrakt vanilije.

  • Četvrti korak

    U smjesu lagano kuhačom umiješajte brašno i prašak za pecivo.

  • Peti korak

    Sve zajedno ulijte u kalup, poravnajte i pecite 40 minuta.

  • Šesti korak

    Pečeni biskvit stavite hladiti i za to vrijeme istucite vrhnje za šlag sa 1 jušnom žlicom šećera u prahu.

  • Sedmi korak

    Na biskvit nanesite šlag i dodajte šumsko voće.

  • Osmi korak

    Prije serviranja ukrasite mentom i posipajte šećerom u prahu.

Savjet

  • Žumanjke možete iskoristiti za kremu od vanilije tako da ugrijete 500 ml mlijeka i u vruće ukuhate žumanjke pomiješane sa 1 pudingom od vanilije, 2-3 jušne žlice šećera i 1 jušnom žlicom brašna.

Call to action banner image
x

Lost Password