Ova je fotografija nastala prije nekoliko mjeseci i nikako da natipkam recept. Moram priznati da me spasila s obzirom da nisam već par dana stigla fotkati jelo pa sam iskoristila ovu iz arhiva i natipkala upute kako biste i ovaj petak mogli uživati u morskim delicijama.
Često kozice u crvenom umaku jedem samo sa žlicom, bez priloga. Obožavam miris morskih plodova, češnjaka i vina pa pogađate, često je na našem stolu. Je, istina, kozice volim na bezbroj načina i uvijek ih imam u škrinji kako me ništa ne bi moglo iznenaditi 🙂 Znate onu staru: NNNI! E, tako i ja, vježbam uvijek spremnu domaćicu i pri tome uživam u finoj klopi koja je jednostavna i brzo gotova. U slast!
Luk narežite na kockice, a češnjak na listiće.
Na maslinovom ulju kratko (2 minute) popržite kozice i stavite sa strane.
Na isto ulje dodajte nasjeckani luk i pirjajte 10 minuta.
Dodajte pelate, sol, papar i papriku ako želite malo žešću varijantu i sve zajedno pirjajte 10 minuta.
Zatim dodajte kozice, vino, češnjak i peršin. Pustite da kuha još 10 minuta. Poslužite uz tjesteninu po želji i pospite s malo sira ribanca.
Uvijek u zamrzivaču imajte paketić kozica jer vas mogu spasiti u slučaju nenadanih gostiju, manjka vremena ili jednostavno želje za njihovim okusom. Ovo je jelo izuzetno jednostavno, vole ga i veliki i mali, a mogu ga napraviti i oni s najmanje iskustva u kuhinji. Ukusno je i samo na žlicu s finim kruhom ili uz prilog po želji.