Ovaj zanimljiv recept nastao je za prijavu za natječaj za Delimano food bloggera. Ništa mi taj dan (zadnji dan natječaja) nije išlo od ruke, ali nisam odustala. Isplatilo se i postala sam food blogger Delimano Hrvatska J Bilo je to nezaboravno iskustvo, puno novih znanja i poznanstava. 4 radionice u 4 tjedna bile su više nego zanimljive, edukativne, a opet opuštene. Točno kako treba da svatko od nas dobije volju za kuhanjem i novim receptima, onako bez stresa i natjecanja. Čisto uživanje! Ova juha je fenomenalna i neobična, probajte svakako i javite dojmove J
Batat operite i narežite na tanje kolutove, a jabuke operite, ogulite i narežite na kriške. Luk narežite na sitne kockice i ocijedite sok od jabuka.
Jabuke stavite u zdjelu u mikrovalnu pećnicu na 8 minuta, a zatim batat na 12 minuta.
Luk dinstajte s malo soli na maslinovom ulju dok ne omekša.
Omekšani batat i jabuke dodajte dinstanom luku, promiješajte pa sve zajedno stavite u blender. Dodajte 2 dcl soka od jabuke pa sve dobro promiješajte u blenderu dok ne dobijete kremastu tekućinu.
Vratite u posudu u kojoj ste dinstali luk, dodajte sol, biber i chili papričice prema ukusu, promiješajte i maknite s vatre.
Prije posluživanja u juhu umiješajte grčki jogurt.
Gustoću juhe regulirajte sami. Ukoliko vam je prema ovom receptu previše gusta, dodajte malo vode. Začine također prilagodite svom ukusu, a chili papričicu možete dodati prije posluživanja u tanjur onoga tko voli Ja sam probala ovaj recept samo s crvenim batatom, a vi možete probati s ostalim vrstama pa mi javiti dojmove.