Krem juha od batata i jabuka

( 5 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 30 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Ovaj zanimljiv recept nastao je za prijavu za natječaj za Delimano food bloggera. Ništa mi taj dan (zadnji dan natječaja) nije išlo od ruke, ali nisam odustala. Isplatilo se i postala sam food blogger Delimano Hrvatska J Bilo je to nezaboravno iskustvo, puno novih znanja i poznanstava. 4 radionice u 4 tjedna bile su više nego zanimljive, edukativne, a opet opuštene. Točno kako treba da svatko od nas dobije volju za kuhanjem i novim receptima, onako bez stresa i natjecanja. Čisto uživanje! Ova juha je fenomenalna i neobična, probajte svakako i javite dojmove J

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Batat operite i narežite na tanje kolutove, a jabuke operite, ogulite i narežite na kriške. Luk narežite na sitne kockice i ocijedite sok od jabuka.

  • Drugi korak

    Jabuke stavite u zdjelu u mikrovalnu pećnicu na 8 minuta, a zatim batat na 12 minuta.

  • Treći korak

    Luk dinstajte s malo soli na maslinovom ulju dok ne omekša.

  • Četvrti korak

    Omekšani batat i jabuke dodajte dinstanom luku, promiješajte pa sve zajedno stavite u blender. Dodajte 2 dcl soka od jabuke pa sve dobro promiješajte u blenderu dok ne dobijete kremastu tekućinu.

  • Peti korak

    Vratite u posudu u kojoj ste dinstali luk, dodajte sol, biber i chili papričice prema ukusu, promiješajte i maknite s vatre.

  • Šesti korak

    Prije posluživanja u juhu umiješajte grčki jogurt.

Savjet

  • Gustoću juhe regulirajte sami. Ukoliko vam je prema ovom receptu previše gusta, dodajte malo vode. Začine također prilagodite svom ukusu, a chili papričicu možete dodati prije posluživanja u tanjur onoga tko voli  Ja sam probala ovaj recept samo s crvenim batatom, a vi možete probati s ostalim vrstama pa mi javiti dojmove.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
x

Lost Password