Krem juha od mrkve i krumpira s listićima badema

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Krem juhe uvijek su dobar izbor. Iako mi je još uvijek broj jedan krem juha od hokaido tikve, vjerujte da ova ne zaostaje puno. Jednostavna je, ukusna, kremasta i zasitna što me posebno veseli jer je dovoljna za večeru ili ručak ljeti kada je apetit slabiji.

Ideja s bademima nastala je sasvim slučajno pa smo, pogađate, probali i varijantu s ostalim orašastim plodovima. Može proći, ali bademi su najbolji pa se toga držimo do daljnjeg.

Bademima jedino mogu parirati pečene bučine koštice pa probajte i odlučite sami koja varijanta je bolja. U slast!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Luk, mrkvu i krumpir ogulite i narežite na sitne kockice.

  • Drugi korak

    Na ulju pirjajte luk do zlatnožute boje pa dodajte kockice mrkve i krumpira, podlijte s malo temeljca ili vode samo da je povrće pokriveno.

  • Treći korak

    Dodajte maslac i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se maslac ne otopi, odnosno ne emulgira i juhi da kremoznost. Posolite i kuhajte dok povrće ne omekša.

  • Četvrti korak

    Po potrebi za vrijeme kuhanja dodajte još temeljca ili vode.

  • Peti korak

    Kada je povrće kuhano, stavite u blender ili miksajte štapnim mikserom pa dodajte temeljac ili vodu do željene gustoće.

  • Šesti korak

    Probajte i začinite po potrebi, a zatim vratite u lonac u kojem se povrće kuhalo, dodajte vrhnje i pustite da prokuha.

  • Sedmi korak

    Juhu poslužite s listićima badema i peršinom.

Savjet

  • Krumpir i mrkvu možete zamijeniti bilo kojim drugim povrćem, svježim ili zamrznutim, postupak pripreme je isti. Ja često koristim brokulu i karfiol iz zamrzivača i radim razne kombinacije, svaki puta drugačije, ovisno što imam u hladnjaku i zamrzivaču i koliko vremena imam. Zamrznuto povrće je idealno ukoliko nemate puno vremena.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password