Kruške u crnom vinu

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Tražeći ideje i inspiraciju za radionicu Kuhamo s vinom naišla sam na ovaj recept i priznajem, za odabir je bila presudna fotografija tih divnih rubin crvenih krušaka s kojih nisam mogla maknuti pogled. Još jednom sam shvatila koliko smo vizualni tipovi i koliko je zapravo fotografija bitna.

Enivej, prije radionice bio je red da isprobam recept i prilagodim ga svom nepcu što sam i učinila. To je bilo to, miris, ljepota i okus na jednom mjestu. Toliko divno sljubljeno da sam ostala bez teksta i jedva sam čekala da ekipa proba ovaj recept na radionici.

I šta da vam kažem, to je bio najljepši desert za koji imam najviše fotografija i svi su bili oduševljeni pa dijelim i s vama recept!

Bonus u okusu je dodati kuglicu bourbon vanilije! Uživajte!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Kruške pažljivo ogulite i ostavite peteljke.

  • Drugi korak

    Dno kruške nožem odrežite (poravnajte) kako bi mogle samostalno i uspravno stajati.

  • Treći korak

    U lonac prikladne veličine (uzak i visok) ulijte crno vino i 100 ml vode, dodajte šećer i koricu cimeta te pustite da zavrije.

  • Četvrti korak

    Odaberite lonac u kojem kruške neće puno izvirivati nakon što ih polegnete u mješavinu vina jer je potrebno da ravnomjerno upiju boju i aromu.

  • Peti korak

    Dodajte obje kruške te ih na laganoj vatri kuhajte 20-ak minuta, odnosno dok ne omekšaju (nekada će biti potrebno i više od 30 minuta, ovisi o sorti kruške).

  • Šesti korak

    Tijekom kuhanja polijevajte kruške mješavinom u kojoj se kuhaju i povremeno ih nježno okrenite u loncu.

  • Sedmi korak

    Kuhane kruške izvadite na desertni tanjur.

  • Osmi korak

    Sada pripremite sirup tako da iz lonca izlijete veći dio vina, ostavite u njemu otprilike 2 decilitra te dodajte žličicu (škrobnog) brašna. Brašno dobro izmiješajte, odnosno umutite kako se ne bi stvorile grudice te nastavite kuhati dok se umak ne zgusne.

  • Deveti korak

    Prije serviranja umak polijte po kruškama, počevši odmah ispod peteljke, ravnomjerno ga raspoređujući. Na taj način kruška dobiva još intenzivniju boju i aromu.

Savjet

  • Zrelije kruške će biti brže kuhane pa ako nemate puno vremena, pripazite na boju i zrelost kruške. Poslužite ih uz sladoled od vanilije i crumble ili usitnjene orašaste plodove.

Call to action banner image
x

Lost Password