Kuglof s crnim vinom

( 5 od 5 )
Loading...
  • Priče jedne kuhače RECEPTI (17)
  • Priče jedne kuhače RECEPTI (16)
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 45 mVrijeme kuhanja
  • 1:05 hGotovo za
Ispiši recept

Čokolada, u ovom slučaju kakao i vino se vole. A njihova se ljubav najbolje osjeti u ovom kolaču koji neodoljivo miriše, fenomenalnog je okusa i podsjeća na Božić koji se bliži. Inače, ovo bi bio sasvim običan kolač da nema glazuru od vina i šećera koja ga čini neobičnim, posebnim i neodoljivim. Ukrasit će svaki stol i razveseliti svako nepce, barem je tako kod nas i nitko se nikada nije bunio (osim možda jer brzo nestane) 🙂 Uglavnom, u kuglofu možete uživati uz čašu omiljenog vina ili šalicu omiljenog kuhanog vina, kako vam drago! Bitno da je po vašem ukusu!

Sastojci

  • Osnovni
  • Za preljev
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 170°C, a kalup za kuglof lagano namažite otopljenim maslacem i pospite brašnom.

  • Drugi korak

    U zdjelu stavite maslac sobne temperature pa dodajte šećer i dobro promiješajte mikserom. Zatim uz stalno miješanje, polako dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte cimet, aromu vanilije i kakao.

  • Treći korak

    U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesi i sve lagano promiješajte.

  • Četvrti korak

    Dodajte crno vino, promiješajte i ulijte u kalup. Pecite 45 minuta i zatim ugasite pećnicu, a kuglof još 10 minuta ostavite u pećnici.

  • Peti korak

    Kuglof izvadite iz pećnice i kalupa na rešetku da se ohladi.

  • Šesti korak

    Za to vrijeme pripremite preljev tako da na laganoj vatri uz miješanje zagrijavate vino i šećer do vrenja.

  • Sedmi korak

    Pomoću žlice preljev premažite preko kuglofa, po želji dodajte bijele čokolade i šumskog voća i poslužite uz omiljeno vino.

Savjet

  • Ovaj kolač možete napraviti i u običnom limu za pečenje te rezati na kocke u kom slučaju lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Brašno koristite oštro, a za šećer možete odabrati zdraviju varijantu – xylitol ili brezin šećer.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password