Stara narodna kaže „Kada ti život da limune, napravi limunadu“. Mi smo, osim limunade, napravili i kuglof. Jer kada je sin javio da donosi domaće limune s Pašmana, znala sam da će pasti neki kolač. Miris i okus domaćih limuna je neprocjenjiv i svatko tko je probao zna kako miriše ribana korica svježe ubranog limuna. Jednostavan, sočan i mirisan sve nas je osvježio i baš smo guštali. Sigurna sam da ovaj kolač zaslužuje svoje mjesto na blagdanskom stolu, probajte i uvjerite se sami.
Upalite pećnicu na 180°C i pripremite kalup za kuglof.
Naribajte koricu limuna koje zatim ocijedite.
Jaja i šećer tucite mikserom dok ne postanu bijele boje.
Jajima dodajte sve ostale sastojke (osim maslaca i smeđeg šećera, oni vam trebaju za kalup).
Sve još minutu promiješajte mikserom.
Kalup namažite maslacem i posipajte smeđim šećerom.
Smjesu za kuglof izlijte u kalup i pecite 50 minuta.
Izvadite iz pećnice, malo ohladite pa izvadite iz kalupa.
Ohladite do kraja i poslužite.
Pečeni kuglof možete posuti mljevenim šećerom, listićima badema, poslužiti sa šlagom ili šumskim voćem.