Kuglof s limunom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 50 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Stara narodna kaže „Kada ti život da limune, napravi limunadu“. Mi smo, osim limunade, napravili i kuglof. Jer kada je sin javio da donosi domaće limune s Pašmana, znala sam da će pasti neki kolač. Miris i okus domaćih limuna je neprocjenjiv i svatko tko je probao zna kako miriše ribana korica svježe ubranog limuna. Jednostavan, sočan i mirisan sve nas je osvježio i baš smo guštali. Sigurna sam da ovaj kolač zaslužuje svoje mjesto na blagdanskom stolu, probajte i uvjerite se sami.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite kalup za kuglof.

  • Drugi korak

    Naribajte koricu limuna koje zatim ocijedite.

  • Treći korak

    Jaja i šećer tucite mikserom dok ne postanu bijele boje.

  • Četvrti korak

    Jajima dodajte sve ostale sastojke (osim maslaca i smeđeg šećera, oni vam trebaju za kalup).

  • Peti korak

    Sve još minutu promiješajte mikserom.

  • Šesti korak

    Kalup namažite maslacem i posipajte smeđim šećerom.

  • Sedmi korak

    Smjesu za kuglof izlijte u kalup i pecite 50 minuta.

  • Osmi korak

    Izvadite iz pećnice, malo ohladite pa izvadite iz kalupa.

  • Deveti korak

    Ohladite do kraja i poslužite.

Savjet

  • Pečeni kuglof možete posuti mljevenim šećerom, listićima badema, poslužiti sa šlagom ili šumskim voćem.

Call to action banner image
x

Lost Password