Sreću čine male i jednostavne stvari kao što je kus kus 🙂 Ne treba ga kuhati, ukusan je, zasitan i zdrav, a možete ga pripremiti kao prilog ili glavno jelo. Idealna namirnica za ljeto, zar ne? Posebno uz ukusno povrće, sirovo, kuhano ili grillano. Kus-kus je bogat selenom, koji štiti stanice od preranog starenja i kalijem koji blagotvorno djeluje na srce i krvne žile, a slanutak će vam kao prirodni izvor proteina i vlakana pomoći u obnovi energije, zaštiti mišića te boljoj i bržoj probavi. Ovu salatu možete jesti toplu i hladnu, ponijeti na posao ili plažu, a ukoliko vam ostane, bez brige možete jesti i drugi dan, samo ju čuvajte u hladnjaku.
Vodu stavite kuhati do vrenja, maknite s vatre i prelijte preko kusa kusa koji ste stavili u veću zdjelu. Poklopite i ostavite 10 minuta.
Tikvicu operite, odrežite krajeve i narežite na kockice. Brokulu narežite na male cvjetove. Slanutak stavite u cjedilo, operite i ostavite da se ocijedi, a rajčice narežite na sitne kockice.
Kus kus je nakon 10 minuta apsorbirao svu vodu, promiješajte ga vilicom, dodajte maslinovo ulje i promiješajte još jednom. Ostavite sa strane.
Stavite vodu u lonac, posolite i poklopite dok ne zavrije. Dodajte cvjetove brokule, smanjite vatru na pola i maknite poklopac. Kuhajte 5 minuta, neka brokula bude al dente. Ocijedite brokulu i ostavite da se hladi.
Ugrijte ulje u tavi i ispecite kockice tikvice. Dovoljno je 5 minuta na najjačoj vatri.
U kus kus dodajte tikvice, slanutak, brokulu i rajčicu, posolite i popaprite prema želji i promiješajte lagano rukama. Poslužite kao prilog ili samostalno jelo.
U ovu salatu možete staviti povrće po želji ili jednostavno ono koje imate u hladnjaku. Slobodo dodajte i malo ananasa, oduševit će vas okus. Ova je salata izuzetno ukusna i zasitna, a možete ju nadopuniti komadićima pečene piletine ili hrskavom pancetom.