Lava cake pravi je čokoladni užitak, svi ga vole, uvijek uspije i u svakoj kombinaciji je ukusan. Zovem ga tekuće čudo jer za svega 15 minuta na stolu možete imati pravo čudo kada god poželite.
Recepata i kombinacija je bezbroj i niti s jednom nećete pogriješiti, samo treba slijediti par trikova. Radije ga pecite minutu-dvije kraće nego duže, što prije izvadite iz posude za pečenje da se brže ohladi do mjere kada možete jesti, a da pritom čokolada iznutra ostane tekuća.
Na vam je hoćete li lava cake kombinirati s voćem, sladoledom ili pak dodatnom čokoladom za preljev kao moj muž kojem nikad dosta čokolade.
Ako se pitate zašto u receptu nema šećera, nema ni potrebe jer čokolada i kondenzirano mlijeko su dovoljno slatki (i previše), ali za ovaj kolač taman.
Tako da čokoljupci uživajte svim čulima u ovom tekućem čudu, idealan je za sva godišnja doba, instant podiže raspoloženje bez puno truda i nema gosta kojeg će ostaviti ravnodušnim.
Upalite pećnicu na 180°C i pripremite 6 malih zdjelica za lava cake.
Izrežite 6 komada papira za pečenje veličine dna zdjelice u kojoj ćete peći kolač.
Čokoladu otopite, možete zajedno otopiti čokoladu i maslac.
Sve sastojke stavite u zdjelu i dobro promiješajte.
Posude za pečenje namažite maslacem sa svih strana te na dno stavite komad papira za pečenje koji će prekriti dno posude.
Ulijte smjesu u posude do 2/3 i stavite u pećnicu.
Pečeni kolač izvadite na tanjur tako da preokrenete posudu u kojoj ste ga pekli.
Posipajte kakaom u prahu i poslužite.
Probajte prvi puta peći 8 minuta da vidite kako vaša pećnica funkcionira. Lava cake možete poslužiti uz preljev od čokolade, sladoled ili pak svježe voće po izboru.