Lazanje s piletinom i mlincima

( 5 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 30 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Lazanje do danas nisu bile moje omiljeno jelo. Jednostavno nisam ljubitelj mljevenog mesa i do sada sam ih uvijek radila s mljevenom puretinom jer kao to je ukusnije meso, ali nikada nisam onako uistinu uživala u njima. Mojima je to najdraže jelo i mislim da bi ih Paula mogla jesti svaki dan. I onda se danas desilo čudo, uživala sam u svakom zalogaju. Nemam pojma kako mi do sada nije palo na pamet pripremiti ih s piletinom narezanom na kockice, posebice mesom otkoštenog zabatka koje obožavam! Zanimljivo je bilo svoje dočekati s ručkom i pustiti ih da jedu i pogađaju što je to drugačije u inače maminim najboljim lazanjama na svijetu. Nije da se hvalim, ali Paula tako kaže 🙂 Prvo su pogodili da je tijesto drugačije, a meso im se posebno svidjelo. Jedino što jedan voli više sira, drugi uopće neće sir, a treći (muž) bi svega još više. Da skratim, morate probati! Umjesto pečenog piceka s mlincima, napravite ovu inačicu koja će vas oduševiti, a tako je jednostavno za pripremu. Super su tople, hladne, a mogu se jesti i drugi dan pa imate spreman ručak kada klinci dođu iz škole i vi s posla 🙂 Tko je rekao da je piletina dosadna?!?

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec  

Sastojci

  • Za umak od mesa:
  • Za bešamel:
  • Dodatno:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Piletinu narežite na sitne kockice pa ispecite na srednje jakoj vatri. Dok se meso peče dodajte sol, papar, dimljenu crvenu papriku i češnjak u prahu.

  • Drugi korak

    Za to vrijeme očistite šampinjone kistom pa ih narežite na šnite.

  • Treći korak

    Kada je meso gotovo (cca 15 minuta), dodajte šampinjone, sve zajedno pecite još 5 minuta i na kraju dodajte rajčicu.

  • Četvrti korak

    Provjerite okus, odnosno, da li je potrebno dodati još začina.

  • Peti korak

    Mlince namočite u vruću vodu i ostavite ih u vodi 10 minuta, a zatim ih ocijedite.

  • Šesti korak

    Napravite bešamel tako da u loncu na laganoj vatri otopite maslac, dodate brašno i ostavite minutu da dobije lijepu zlatnu boju.

  • Sedmi korak

    Polako dodajte mlijeko povremeno miješajući pri čemu pazite da ne nastanu grudice (najbolje je da je mlijeko sobne temperature).

  • Osmi korak

    Umak će se sve više zgušnjavati, a gotov je kada bude gustoće kao otprilike smjesa za palačinke (malo gušće). Na kraju umaku dodajte sol, papar i ribani parmezan te još jednom promiješajte. Ukoliko vam umak bude previše gust, slobodno dodajte još malo mlijeka. Ne možete pogriješiti.

  • Deveti korak

    Sada upalite pećnicu na 200°C.

  • Deseti korak

    Pripremite duboki lim za pečenje ili 4 manje posude za pečenje lazanja.

  • Jedanaesti korak

    Svaku posudu namažite maslacem (dno i stranice) pa slažite lazanje tako da prvo na dno stavite mlince, zatim smjesu od mesa i šampinjona, bešamel i ribani sir.

  • Dvanaesti korak

    Od ove ćete smjese dobiti tri reda mlinaca s dva reda mesa, bešamela i sira.

  • Trinaesti korak

    Na kraju sve prelijte bešamelom i ribanim sirom.

  • Četrnaesti korak

    Ako vam slučajno bude premalo bešamel umaka, lazanje možete preliti kiselim vrhnjem (milleram 300 ml) u koje ste umiješali jedno jaje.

  • Petnaesti korak

    Lazanje pecite 30 minuta, odnosno, dok na vrhu ne dobiju lijepu, zlatnu, hrskavu koricu.

Savjet

  • Mesu, osim šampinjona, možete dodati još povrća po želji (sitno rezanu svježu papriku, ribane tikvice i sl.) Mlinci će vam biti ljepljivi pa nemojte izgubiti strpljenje, samo ih polako slažite u redove kako možete, bitno da pokrijete cijelu posudu.

Call to action banner image
x

Lost Password