Ledeni vjetar s jagodama

( 3.8 od 5 )
Loading...
  • -20 šnitaBroj osoba+
  • 3:0 hVrijeme pripreme
  • 60 mVrijeme kuhanja
  • 4:0 hGotovo za
Ispiši recept

Kada me prijateljica Helena zamolila da pripremim hranu za proslavu njezinog 40-og rođendana, bila sam presretna i počašćena. Ipak je to velika čast kada netko želi baš tvoje delicije za svoju feštu i prijatelje.
Ali, kada je rekla da joj je najdraža torta Ledeni vjetar, prošli su me trnci. Prva pomisao je bila: ne mogu ja to, nemam dovoljno iskustva, ipak treba napraviti tortu za 40 ljudi, pa što ako zeznem itd., itd.
Onda sam se sjetila svoje drage Ane Prša, na Instagramu poznate kao Plava tacna, koja me utješila, rekla da ja to mogu i nesebično mi poslala svoj recept za najbolji Ledeni vjetar na svijetu.
I evo ga! Meni najdraža varijanta samo s jagodama jer je posebno lagan i osvježavajući! Sada znam da mogu, a ako mogu ja, možete i vi! Ipak ću ga napraviti još 2-3 puta do rođendana, sigurno je sigurno 🙂
Probajte i vi, sigurna sam da znate i možete i nikada nemojte sumnjati u sebe!
Ovim smo kolačem proslavili prvi dan ljeta jer on to zaslužuje, a vi napravite svoju verziju s omiljenim voćem i uživajte u dugom, toplom ljetu!

Sastojci

  • Kore
  • Krema
  • I još
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • PRIPREMA KORE

  • Prvi korak

    Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i veliki lim za pečenje pizze premazati maslacem i obložiti papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    U bjelanjke dodati prstohvat soli te ih istući u snijeg polako dodajući šećer. Lagano mikserom umiješati ocat i brašno (najmanja brzina).

  • Treći korak

    Smjesu istresti na lim za pečenje, poravnati i staviti u pećnicu. Temperaturu odmah smanjiti na 150 stupnjeva i peći 60 minuta pa ohladiti u isključenoj pećnici. Za vrijeme pečenja pećnicu ne otvarati.

  • PRIPREMA KREMA

  • Prvi korak

    Maslac izvaditi iz hladnjaka i staviti sa strane kako bi bio sobne temperature kada vam zatreba.

  • Drugi korak

    Pola količine mlijeka staviti da zakipi. U drugu polovinu mlijeka umiješati žumanjke sa šećerom, dodati brašno, puding i vaniliju.

  • Treći korak

    Kada mlijeko zakipi, maknuti s vatre pa uliti mlijeko sa smjesom žumanjaka. Kuhati miješajući dok ne zakipi i krema se ne zgusne.

  • Črtvrti korak

    Ohladiti te u ohlađenu smjesu umiješati maslac sobne temperature.

  • Kada se ohlade kore i krema, slatko vrhnje istucite u šlag, a jagode operite, očistite i narežite na ploške ili prema želji.

  • Slaganje

    Koru prerežite na pola po duljini okomito da dobijete dvije jednake kore. Prerezanu koru ćete lakše odvojiti od papira za pečenje. Na pladanj stavite jednu koru, premažite polovicom kreme, složite pola količine jagoda i premažite polovicom šlaga. Stavite drugu koru i ponovite postupak. Na vrhu treba biti šlag. Tortu ukrasite po želji.

Savjet

  • Tortu pripremite dan ranije jer je puno ukusnija kada se dobro ohladi. Ukoliko vam je premalo šlaga na vrhu, slobodno dodajte još i ukrasite najdražim voćem.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password