Lepinje punjene mesom i sirom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 45 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 1:05 hGotovo za
Ispiši recept

Draga gospodo, predstavljam vam lepinje „par excellence“ napravljene od mekog, hrskavog pivskog tijesta s mesnim, kremastim punjenjem.
E da, golicaju maštu i znam da mame na isprobavanje, posebno u ove ljetne dane kada se uz njih možete okrijepiti prefinim Hendrix pivom! Dođe mi da unajmim štand i pečem ih za sve vas koji volite pivo, finu klopu i pravi ste gurmani u duši.
Možda nešto i bude od toga…
Hendrix pivo nastalo je u čast simbolu spoja zagrebačke tradicije i urbane kulture, Hendrixovom mostu. Precool ideja Pivovare Medvedgrad koja je skuhala ovaj lagani lager obogaćen egzotičnim hmeljevima s Novog Zelanda kako bi nas razmazila. Mene je oduševio, volim ta lagana, pitka piva koja osvježavaju, dobro mirišu i na mene djeluju inspirativno, tako i nastaju sva ova „pivska“ jela kojima vas obasipam.
Ako čitate ovaj tekst znači da sam vas zaintrigirala pa prestajem s filozofijom i pozivam vas da krenete u isprobavanje, iznenadite svoje i nepce svojih prijatelja, uživate u druženju i nazdravite dobro ohlađenim Hendrixom. Pivili!

Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad

Sastojci

  • Sastojci za lepinje:
  • Sastojci za nadjev:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    U veliku zdjelu stavite 350 gr brašna, a 20 gr ostavite sa strane u maloj posudi.

  • Drugi korak

    U drugoj dubljoj zdjeli pomiješajte pivo i ulje.

  • Treći korak

    Sada u mješavinu s pivom dodajte prvo polovicu brašna, dobro promiješajte pa dodajte ostatak od 350 gr brašna, sol, šećer i kvasac. Miješajte još par minuta kuhačom.

  • Četvrti korak

    Zamijesite loptu tijesta koja će biti malo ljepljiva.

  • Peti korak

    Na kuhinjsku ploču stavite onih 20 gr brašna i umijesite loptu tijesta rukama. Zatim prebacite u posudu, pokrijte krpom i ostavite da stoji 45 minuta.

  • Šesti korak

    Za to vrijeme pripremite nadjev.

  • Sedmi korak

    Prvo ogulite luk i narežite na kockice pa prepecite na malo ulja.

  • Osmi korak

    Dodajte meso i začine, zalijte pivom i dinstajte 15 minuta, odnosno dok pivo ne ispari.

  • Deveti korak

    Kada pivo ispari, mesu dodajte mascarpone, promiješajte i pirjajte na najmanjoj vatri još 10 minuta.

  • Deseti korak

    Ostavite sa strane da se hladi i probajte da li je potrebno dodati još začina po vašem ukusu.

  • Jedanaesti korak

    Tijesto sada premijesite rukama na kuhinjskog ploči koju ste lagano posipali brašnom i podijelite u 10 jednakih loptica.

  • Dvanaesti korak

    Svaku lopticu razvaljajte valjkom na jednake veličine. Predlažem da dvije po dvije loptice razvaljate jer ćete od dvije dobiti jednu punjenu lepinju.

  • Trinaesti korak

    Na prvu razvaljanu lopticu dodajte smjesu od mesa i sira (pazite da smjese ostane dovoljno za ostale 4 lepinje). Na smjesu mesa dodajte 2 listića sira.

  • Četrnaesti korak

    Sada preklopite drugom razvaljanom lopticom i stisnite rubove prstima pa rub tanko presavijte prema gore uz čitavi kruh lepinje. Presavijeni dio ruba stisnite vilicom cijelom dužinom.

  • Petnaesti korak

    Na srednje jaku vatru stavite grijati tavu pa dodajte malo ulja i punjenu lepinju na način da gornji dio lepinje čiji ste rub stisnuli vilicom okrenete na tavu prema dolje.

  • Šesnaesti korak

    Pecite ukupno s obje strane cca 5 minuta uz stalno okretanje rukama u krug dok lepinja ne dobije lijepu boju.

  • Sedamnaesti korak

    Ponovite postupak s ostalim lepinjama, treba ih biti ukupno 5.

  • Osamnaesti korak

    Malo ohladite i poslužite uz dobro ohlađeno Hendrix pivo.

Savjet

  • Puretinu možete zamijeniti bilo kojim drugim mljevenim mesom po izboru. U nadjev na kraju možete dodati tabasco ili sušene rajčice.

Call to action banner image
x

Lost Password