Linzeri s pirovim brašnom

( 5 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Ovo su moji prvi linzeri u životu! I još k tome nisu obični već s pirovim brašnom zbog čega sam presretna!
Ne mogu vam opisati taj spoj okusa pirovog prhkog tijesta s džemovima, jednostavno božanstveno i neodoljivo, a linzeri se tope u ustima.
Za punjenje sam koristila 4 vrste džema Zest&co. koje radi moja prijateljima Iris Urem. Okusi su famozni: jagoda, mango i limeta, višnja griotte i borovnica s whiskeyem 🙂 Probajte obavezno ove džemove, doista su jedinstvenog okusa!
Za recept me inspirirala IG frendica @yumyumparadise Bruna Vučak koja ih je neki dan objavila i od tada nisam imala mira dok ih napokon nisam napravila. Vjerujte mi, nakon ovog iskustva vaš će blagdanski stol biti bogatiji za još jedan divan kolač, a nepce će vam biti zahvalno (i gosti)!

Sastojci za 25 komada

  • Osnovni:
  • Za ukras:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Sve sastojke stavite u posudu, prvo rukama razmrvite tijesto, a zatim ga umijesite dok ne postane glatko.

  • Drugi korak

    Zamotajte tijesto prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem 1 sat.

  • Treći korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite 2 lima za pečenje na koja stavite papir za pečenje.

  • Četvrti korak

    Tijesto razvaljajte na površinu koju ste posuli brašnom (debljina neka bude cca 3 mm) te izrežite oblike po želji uz pomoć kalupa ili čaše. Pazite da imate 2 komada za svaki linzer tako da na jednom obliku napravite/izrežite kruh jer ćete ih lijepiti džemom.

  • Peti korak

    Pecite 10 minuta.

  • Šesti korak

    Dok se prva tura peče, pripremite drugu na isti način.

  • Sedmi korak

    Kada se keksi ohlade, jednu polovicu namažite džemom i poklopite drugom polovicom istog oblika na kojoj ste napravili rupicu da se vidi džem.

  • Osmi korak

    Pospite ih mljevenih šećerom i uživajte.

Savjet

  • Umjesto integralnog možete koristiti bijelo pirovo brašno. Kod pečenja sat namjestite na 10 minuta pa provjerite da li su dovoljno pečeni. Kod mene su bili gotovi u tom vremenu, a kod vas će vrijeme pečenja ovisiti o pećnici.

Call to action banner image
x

Lost Password