Ovo su moji prvi linzeri u životu! I još k tome nisu obični već s pirovim brašnom zbog čega sam presretna!
Ne mogu vam opisati taj spoj okusa pirovog prhkog tijesta s džemovima, jednostavno božanstveno i neodoljivo, a linzeri se tope u ustima.
Za punjenje sam koristila 4 vrste džema Zest&co. koje radi moja prijateljima Iris Urem. Okusi su famozni: jagoda, mango i limeta, višnja griotte i borovnica s whiskeyem 🙂 Probajte obavezno ove džemove, doista su jedinstvenog okusa!
Za recept me inspirirala IG frendica @yumyumparadise Bruna Vučak koja ih je neki dan objavila i od tada nisam imala mira dok ih napokon nisam napravila. Vjerujte mi, nakon ovog iskustva vaš će blagdanski stol biti bogatiji za još jedan divan kolač, a nepce će vam biti zahvalno (i gosti)!
Sve sastojke stavite u posudu, prvo rukama razmrvite tijesto, a zatim ga umijesite dok ne postane glatko.
Zamotajte tijesto prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku barem 1 sat.
Upalite pećnicu na 180°C i pripremite 2 lima za pečenje na koja stavite papir za pečenje.
Tijesto razvaljajte na površinu koju ste posuli brašnom (debljina neka bude cca 3 mm) te izrežite oblike po želji uz pomoć kalupa ili čaše. Pazite da imate 2 komada za svaki linzer tako da na jednom obliku napravite/izrežite kruh jer ćete ih lijepiti džemom.
Pecite 10 minuta.
Dok se prva tura peče, pripremite drugu na isti način.
Kada se keksi ohlade, jednu polovicu namažite džemom i poklopite drugom polovicom istog oblika na kojoj ste napravili rupicu da se vidi džem.
Pospite ih mljevenih šećerom i uživajte.
Umjesto integralnog možete koristiti bijelo pirovo brašno. Kod pečenja sat namjestite na 10 minuta pa provjerite da li su dovoljno pečeni. Kod mene su bili gotovi u tom vremenu, a kod vas će vrijeme pečenja ovisiti o pećnici.