Ljetna salata od piletine

( 5 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

U Zagrebu je dobrano upeklo proteklih dana zbog čega smo disali na škrge, a jeli samo navečer i to sve moguće verzije salata. Ova je kombinacija još jedan dokaz kako najbolja jela nastaju kada doslovno pomiješaš sve što imaš doma ili što ti je ostalo u hladnjaku. I tako smo svaku večer kombinirali razno povrće s piletinom koja je idealna za ljeto i za jela “na brzaka”. Malo je falilo da jednu večer u salatu ubacim i hladnu lubenicu 🙂
A ako se pitate od kuda ideja da pečene paprike stavim u salatu, sad ću vam ispričati. Prije 2 tjedna smo slavili Paulin sakrament Sv. Potvde i uz meso na roštilju, prilog su bili zapečeni grah i pečene paprike. Što mislite, što sam jela? Pečene paprike naravno jer sam ih se toliko zaželjela da ih sada jedem svaki dan i stavljam u sve. Sad se spremam napraviti od njih i namaz pa uskoro slijedi recept!
Vi naravno korak s pečenim paprikama možete preskočiti i u salatu ubaciti samo svježe, ali vas upozoravam da to baš i nije pametna ideja jer baš one daju poseban “šmek” cijeloj kombinaciji. Znam da oko njih ima posla ali vjerujte mi da se isplati. Ispecite u pećnici malo veću količinu, ogulite i mirni ste nekoliko dana. Sve u svemu, ova će salata postati glavna zvijezda vašeg ljeta gdje god bili, a fešte će bez nje postati nezamislive! Uživajte! p.s. ovaj vam recept pišem na plaži uz kavicu jer godišnji je počeo, a doma me čeka zdjela ohlađene salate 😉

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec  

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Pileći file skuhajte u vodi ili ispecite na tavi. Ako ga kuhate, začine dodajte tek kada salata bude gotova. Ako pečete, meso marinirajte prije sa soli, paprom, češnjakom u prahu i dimljenom mljevenom paprikom.

  • Drugi korak

    Papriku ispecite na tavi pa ogulite. Lakše ćete je oguliti ako nakon pečenja poklopite na nekoliko minuta, para će omekšati koru. Oguljenu papriku narežite na kockice.

  • Treći korak

    Grah iz konzerve ocijedite i operite pod mlazom vode.

  • Četvrti korak

    Ljubičasti luk ogulite i narežite na kockice, a mladi luk operite i narežite na kolutove.

  • Peti korak

    Kuhani ili pečeni file narežite na kockice, dodajte papriku, kukuruz, grah, ljubičasti luk, vrhnje, majonezu i začine.

  • Šesti korak

    Dobro promiješajte, ukrasite mladim lukom i poslužite uz tortilja čips ili u listovima salate kao light verziju.

Savjet

  • Umjesto pečene paprike možete koristiti svježu, a u salatu još možete dodati sir narezan na kockice (npr. feta) i bilo koje svježe povrće koje volite. Tortilja čips možete kupiti ili sami ispeći gotove tortilje na tavi pa ih natrgati. Ako želite light verziju salate, umjesto vrhnja i majoneze možete koristiti grčki jogurt pomiješan s malo senfa.

Call to action banner image
x

Lost Password