Muž me zeza da više ne znam kuhati bez alkohola 🙂
Zeza, ali sve pojede i oduševljen je tim malo drugačijim kombinacijama. Prvo pivo u bezbroj varijanti pa rakija u piletini i sada konjak. E da, vino također tu i tamo 🙂
Kada sam radila ovo jelo, bio je neradni dan i radile su samo benzinske pumpe. Ali, kad zapnem nema odustajanja pa je muž otišao na benzinsku i kupio konjak, kaže da su ga svi gledali kako kupuje one male „bombice“ konjaka. Uglavnom, skup je to sport pa svakako probajte izbjeći benzinsku i konjak kupite u dućanu, proći ćete puno jeftinije.
Šta reći osim da je miris fenomenalan, a okus obara s nogu. I to nije zbog konjaka već zbog kombinacije svih namirnica koje će i vas i goste ostaviti bez teksta 🙂
Mousse je nastao u suradnji s Perutnina Ptuj
Maslac izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu da omekša.
Jetrica očistite od žilica i ostavite sa strane.
Luk i češnjak očistite i narežite na sitno pa stavite pirjati na malo maslaca dok luk ne omekša i dobije zlatnu boju.
Luku i češnjaku dodajte jetrica pa ih pržite sa svih strana 5 minuta.
Zatim dodajte konjak i pržite još 5 minuta.
Maslac otopite da bude tekući.
Pečena jetrica s lukom i češnjakom stavite u blender, dodajte sol i češnjak pa blender uključite na najmanju brzinu te postepeno dodajte otopljeni maslac. Probajte i još začinite po želji.
Kalupe željenog oblika obložite prozirnom folijom pa u njih stavite gotovu smjesu i ostavite u hladnjak da se stisne. Ukoliko želite, smjesu možete jednostavno staviti u staklenku pa u hladnjak.
Poslužite uz omiljeni kruh.
Umjesto pilećih, možete koristiti pačja jetra. Konjak smo kupili onaj Badelov i ispalo je super pa se ne trebate opterećivati traženjem nekog posebnog konjaka. Meni je trebalo više soli od navedenog pa svakako probajte prije stavljanja na hlađenje i dodajte još začina po želji. Probajte dodati malo ljute papričice u dio moussa, dopast će vam se okus :-)