Muffini od hokaido tikve

( 0 od 5 )
Loading...
  • 12 komadaBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 60 mGotovo za
Ispiši recept

Evo još jedne fenomenalne ideje kako iskoristiti tikve koje imate kod kuće. Ja sam se dobro opremila domaćim tikvama i sada ih treba potrošiti pa isprobavam, smišljam, kuham, pečem i pišem da mogu s vama podijeliti. Ovi muffini su odlični, a posebno me veseli što možete napraviti „običnu“ i „zdraviju“ varijantu pa tko voli nek’ izvoli! Ja volim i probala sam obje varijante pa javljam da jednostavno ne znam koja je finija 🙂 Znate da tikvu možete spremiti u škrinju i koristiti je kad’ god vam dođe želja? Divota! Jednostavno, jeftino, a ukusno i zdravo! 3,2,1 pecite!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 180°C. Kalupe za muffine namažite maslacem i u svaki stavite papirnatu košaricu. Ostavite sa strane.

  • Drugi korak

    Tikvu operite, prepolovite, odstranite koštice pa je narežite na kockice. Stavite u zdjelu i dolijte vode samo da prekrije tikvu, kuhajte cca 20 min, odnosno, dok ne omekša. Kuhanu tikvu ocijedite, a zatim usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Ukoliko ćete koristiti blender, obavezno dodajte 1 dcl vode, a zatim usitnite.

  • Treći korak

    U posebnu zdjelu pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. U drugoj zdjeli pjenasto miksajte jaja, zatim dodajte mlijeko, ulje i pire od bundeve. Dobro promiješajte.

  • Četvrti korak

    Smjesi s jajima postupno dodavajte suhu smjesu lagano miješajući dok se svi sastojci ne sjedine.

  • Peti korak

    Košarice za muffine napunite smjesom do ¾ (skoro do vrha), pospite sjemenkama i pecite 20 minuta. Poslužite tople ili hladne. Odlični su i dan poslije.

Savjet

  • Oštro brašno iz recepta možete zamijeniti pirovim brašnom, a bijeli šećer brezinim ili šećerom kokosovog cvijeta kako biste dobili zdravu varijantu muffina. Ulje također možete zamijeniti kokosovim, a obično mlijeko onim od badema ili nekim sličnim. Što se pak tikve tiče, ne mora biti isključivo hokaido tikva, može i bilo koja druga koju volite ili imate kod kuće.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password