Muffini s pivom

( 0 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 35 mVrijeme kuhanja
  • 45 mGotovo za
Ispiši recept

Dragi moji pripremite se jer nakon što probate ovaj biskvit za muffine, više nećete poželjeti ni jedan drugi. I baš dostojanstveno nose naziv muffin koja riječ dolazi od francuske riječi ‘moufflet’, što se odnosi na kruh, mek i podatan.
Tako su meki i podatni, dodala bih i sočni, da je vjerujte mi kalup od 12 komada premalen. Odmah poduplajte smjesu i ispecite više, znam iz iskustva!
A tajna ovih sočnih muffina je upravo u pivu. Aroma je to neobjašnjiva, razumjet će svi koji vole Agram Stout i koji su ikada sparivali baš ovo pivo s čokoladom. Ludilo!
Iako u ovoj smjesi za muffine nema čokolade, već samo kakao, dojam je kao da jedete baš aromu čokolade.
Pisala sam već o aromama ovog piva, ali još malo dojmova nije na odmet. Gusti je to i kremasti stout, neodoljivog okusa prženog slada i ječma, bogate arome te ugodne slatkoće. Pazite se, izaziva zazubice! Jedina mu je mana što je dostupan od veljače pa ga svake godine čekam kao ozebli sunce. Požurite u šoping dok ga još ima i uživajte u ovoj neodoljivoj kombinaciji. I ne zaboravite najvažnije, svaki zalogaj zalijte gutljajem piva!

Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad  

 

 

Sastojci

  • Sastojci za 12 muffinia:
  • Sastojci za kremu:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C i pripremite kalup za muffine u koji stavite papirnate košarice.

  • Drugi korak

    Na sasvim laganoj vatri stavite topiti maslac.

  • Treći korak

    U dubljoj posudi umutite mikserom jaje i šećer, dodajte aromu vanilije i kiselo vrhnje pa još umutite 1 minutu.

  • Četvrti korak

    Kada se maslac otopi do kraja, dodajte pivo i ostavite na laganoj vatri 1 minutu da zamiriši.

  • Peti korak

    Za to vrijeme smjesi od šećera i jaja dodajte brašno, kakao i sodu bikarbonu.

  • Šesti korak

    Zatim dodajte maslac i pivo te dobro promiješajte mikserom na najmanjoj brzini.

  • Sedmi korak

    Smjesu podijelite u kalup za muffine i stavite peći 30 minuta.

  • Osmi korak

    Dok se muffini peku, pripremite kremu od sira tako da prvo lagano istučete slatko vrhnje (ne smije biti previše čvrsto), dodate šećer i sirni namaz pa još jednom dobro promiješate mikserom da dobijete kremastu smjesu.

  • Deveti korak

    Smjesu od sirnog namaza stavite u vrećicu za šlag i u hladnjak dok se muffini hlade.

  • Deseti korak

    Ohlađene muffine ukrasite ohlađenom kremom i poslužite uz pivo.

Savjet

  • Muffine čuvajte u hladnjaku jer je krema najukusnija kada je dobro ohlađena. Vidjet ćete da će biskvit od muffina drugi dan biti najsočniji. Ukoliko imate volje, možete ih i napuniti kremom.

Call to action banner image
x

Lost Password