Najsočniji kolač s jabukama

( 4 od 5 )
Loading...
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 50 mVrijeme kuhanja
  • 1:10 hGotovo za
Ispiši recept

Ovaj nam je kolač uljepšao nedjelju! Cijela je kuća mirisala prvo dok su se jabuke kuhale, a zatim dok se kolač pekao i polako su nam rasle zazubice. Sočan je i ukusan zbog čega nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Recept sam pronašla kod IG frendice Bezglutenska radost, samo sam napravila svoju verziju s brašnom koje sam imala doma i brezinim šećerom koji inače koristim kod izrade slastica. Odlučila sam da ćemo ovaj kolač raditi i na slatkim radionicama blagdanskih kolača jer zaslužuje biti na stolu u najljepšem mjesecu u godini. Probajte i uživajte!

 

Sastojci

  • Osnovni:
  • Nadjev:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Jabuke operite, ogulite, narežite na kockice pa zajedno sa šećerom, cimetom i malo vanilije stavite kuhati. Vode neka bude taman da pokrije jabuke. Kuhajte dok jabuke ne omekšaju.

  • Drugi korak

    Otopite kokosovo ulje, a lješnjake sameljite.

  • Treći korak

    Kada su jabuke kuhane, upalite pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje torte promjera 20 cm koji premažite maslacem i pospite smeđim šećerom.

  • Četvrti korak

    Jaja i šećer istucite mikserom dok smjesa ne bude bijela. Dodajte kokosovo ulje i ekstrakt vanilije pa još malo promiješajte mikserom.

  • Peti korak

    Sada dodajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo pa promiješajte još minutu-dvije mikserom.

  • Šesti korak

    Pola smjese za biskvit istresite u kalup, na nju stavite pola jabuka (ja sam ih vadila šupljikavom žlicom da ocijedim vodu), prekrijte ostatkom smjese i na vrh stavite preostale jabuke.

  • Sedmi korak

    Pecite 50 minuta, ohladite i poslužite.

Savjet

  • Od brašna možete koristiti koje želite, ne mora nužno biti integralno, a šećer također može biti običan. Poslužiti možete sa šlagom, otopljenom čokoladom ili samo posuti mljevenim lješnjacima.

Call to action banner image
x

Lost Password