NAJUKUSNIJI HUMMUS S BUČINIM ULJEM

( 0 od 5 )
Loading...
  • 5 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 25 mGotovo za
Ispiši recept

Mislim da nema kuće u kojoj se ovaj namaz, bilo kupovni ili domaći, barem jednom nije našao na stolu.

Zdrav, ukusan, jednostavan, brzo gotov, dovoljno je razloga da ga pripremite i uživate bez grižnje savjesti. Kod nas je uživanje zagarantiramo barem jednom tjedno i to obično za doručak. Dok pijemo kavu, pogledamo se i znamo što slijedi, palim blender i namaz je gotov za 5 minuta. Tajna je u tome da kod kuće uvijek imam slanutak u konzervi, tahini pastu, bučino ulje i bučine koštice.

Jer pravi smo hedonisti kada je riječ o bučinom ulju i uvijek biramo domaće, po mogućnosti hladno prešano, uvijek iz Štacuna od https://zagorci.com/stacun/

Već znate da smo ljubitelji prirodnih blagodati pa ovaj praktični sastojak koristimo svakodnevno, ne samo zbog okusa već i zbog metaboličkog i fiziološkog zdravlja.

Ulje sadrži bjelančevine, ugljikohidrate, minerale, esencijalne masne kiseline, vitamine grupe B, vitamin C te obiluje vitaminom E.

Istraživanja kažu da vrlo pozitivno djeluje na prostatu, regulira mokrenje i smanjuje bolove uz korištenje barem žlice ulja dnevno. Čitala sam da u nekim zemljama kao što su Bugarska, Rumunjska, Turska i Ukrajina gotovo da nema bolesti prostate jer su tamo bučine sjemenke dio redovite prehrane.

Ubacite ih u omiljenu salatu, posipajte po najdražoj krem juhi, grickajte za vrijeme filma https://pricejednekuhace.hr/recept/hrskavi-slanutak/

dodajte hummusu ili ih sameljite i ubacite u sladoled od burbon vanilije.

Uživajte u novim okusima, polako uvodite ove namirnice i pratite kako će vam tijelo biti zahvalno!

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Ukoliko pripremate suhi slanutak, namočite ga u vodi preko noći (idealno 12 sati) pa dobro isperite i skuhajte u slanoj vodi cca 20-30 minuta. Što je duže namočen u vodi, to je vrijeme kuhanja kraće. Kuhani slanutak procijedite i ostavite 1 dcl vode u kojoj ste ga kuhali.

  • Drugi korak

    Ukoliko koristite slanutak iz konzerve, jedan ocijedite, a drugi ostavite s tekućinom.

  • Treći korak

    Limun ocijedite pa ubacite u blender, dodajte ocijeđeni slanutak, slanutak s tekućinom, maslinovo ulje, pastu od sezama, sol, češnjak u prahu i bijeli papar.

  • Četvrti korak

    Sve dobro promiješajte dok ne dobijete kremastu strukturu.

  • Peti korak

    Provjerite da li je potrebno dodati još soli ili maslinovog ulja.

  • Šesti korak

    Bučine koštice zagrijte na suhoj tavi dok ne počnu pucketati, tako ćete im pojačati okus i miris.

  • Sedmi korak

    Hummus prebacite u zdjelu za posluživanje, posipajte chilli papričicama, pečenim bučinim košticama i bučinim uljem.

  • Osmi korak

    Poslužite uz prepečeni kruh ili zagrijane hrskave tortilje koje natrgajte na komade.

Savjet

  • Dio pečenih bučinih koštica možete samljeti pa ubaciti u hummus, dodati preostale cijele koštice i lagano promiješati.

Call to action banner image
x

Lost Password