ODRESCI U UMAKU OD PIVA

( 0 od 5 )
Loading...
ODRESCI U UMAKU OD PIVA
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Pivovara Medvedgrad ove godine slavi 30. godina rada, a njihovo najstarije pivo, Zlatni medo, 30. rođendan pa je red da osim nove etikete dobije i novi recept.

Već dugo vrtim u glavi ovu kombinaciju, samo sam čekala pravu prigodu, a Medo mi nikada nije bio toliko lijep i fotogeničan kao na novoj etiketi.

Jelo smo probali prije par dana na radionici Kuhamo s pivom i sa oduševljenjem je dobilo prolaznu ocjenu. Suhe su se smokve savršeno uklopile u sotirani luk i naš najdraži craft lager. Nastala je divna kombinacija sočnog mesa i slatkastog umaka koja posebnu čar dobiva kada zalogaj zalijete ohlađenim pivom.

Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad     

Sastojci za 2 osobe

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Odreske posušite kuhinjskim ubrusom, posolite ih i popaprite s obje strane pa ih uvaljajte u brašno. Otresite višak brašna i stavite odreske na tanjur sa strane.

  • Drugi korak

    U većoj tavi otopite maslac, dodajte maslinovo ulje pa na jačoj vatri zapecite meso po 3-4 minute sa svake strane.

  • Treći korak

    Izvadite meso na tanjur, smanjite vatru na pola pa ubacite luk narezan na tanke ploškice. Sotirajte ga oko 10 minuta, potom dodajte suhe smokve narezane na deblje ploške i svježi peršin.

  • Četvrti korak

    Dodajte sol, papar, podlijte s malo piva i nastavite kuhati još 10 minuta.

  • Peti korak

    Sada dodajte ostatak piva, prokuhajte još 5 minuta pa dodajte meso, poklopite i nastavite kuhati još 15 minuta (nemojte prekuhati meso jer će postati tvrdo).

  • Šesti korak

    Na kraju umiješajte škrobno brašno koje ste pomiješali sa žlicom hladne vode, protresite tavu i prokuhajte sve zajedno par minuta.

  • Sedmi korak

    Ugasite vatru, umiješajte jabučni ocat i senf, poklopite i pustite da odstoji barem 5 minuta pa poslužite uz omiljeni prilog.

  • Osmi korak

    Ovo se jelo odlično slaže sa tjesteninom u umaku od piva ili palentom.

  • Deveti korak

    Poslužite uz čašu hladnog piva.

Savjet

  • Odrescima možete dodati povrće po želji ili gljive. Od mesa možete koristiti i vratinu, probali smo i lajkamo.

Call to action banner image
x

Lost Password