Okruglice od hokaido tikve

( 0 od 5 )
Loading...
  • 20 komadaBroj osoba
  • 40 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Sezona tikve je na vrhuncu pa nastavljam dalje s neodoljivim receptima! Kako uvijek imam doma jednu tikvu u rezervi, jednu posudu pirea od tikve u hladnjaku i nekoliko vrećica smrznutog pirea u zamrzivaču, slastice i jela su mi gotovi za nekoliko minuta. Olakšam si uvijek kako god mogu pa štedim vrijeme provedeno u kuhinji ili kupovini. Eto ideje i vama, a ova zdrava namirnica upravo u ovim mjesecima treba biti često na vašem stolu. Jeftina je, zdrava i ukusna 🙂 Ove su kuglice bez šećera i brašna pa ih možete jesti bez grižnje savjesti, ponijeti u ured i razveseliti kolege ili počastiti susjede. Neka se za dobar recept i zdravi kolač daleko čuje!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Tikvu operite, prepolovite, odstranite koštice pa je narežite na kockice. Stavite u zdjelu i dolijte vode samo da prekrije tikvu i kuhajte cca 20 min, odnosno, dok ne omekša. Kuhanu tikvu ocijedite, a zatim usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Ukoliko ćete koristiti blender, obavezno dodajte 1 dcl vode u kojoj se kuhala tikva, a zatim usitnite.

  • Drugi korak

    Pire od tikve ohladite, a zatim pomiješajte s ostalim sastojcima. Sve dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu.

  • Treći korak

    Ukoliko kuglice želite uvaljati u čokoladu, bijelu ili tamnu, rastopite ju na pari. Ako želite koristiti bademe, orahe ili lješnjake, usitnite ih.

  • Četvrti korak

    Dok se čokolada topi, oblikujte kuglice. Svako malo navlažite dlanove vodom ukoliko vam se smjesa počne lijepiti za prste.

  • Peti korak

    Gotove kuglice uvaljajte u čokoladu i ostavite na rešetku da se ocijede. Ili ih možete uvaljati u čokoladu pa zatim odmah posuti usitnjenim orašastim plodovima. Ili ih jednostavno možete jesti bez dodataka – samo kuglice.

Savjet

  • Ukoliko volite tikvu i često pripremate jela s tikvom, predlažem da napravite više pirea koji može stajati u hladnjaku nekoliko dana (probala sam maksimalno 5 dana i zadnji dan je bilo u redu za jelo). Tako ćete uvijek imati spremnu bazu pa će vam deserti biti gotovi duplo brže. Također, pire možete i smrznuti u kalupima za led ili običnim vrećicama. Radi praktičnosti, zamrznite ih u vrećice i zatim polegnite da izbjegnete „grudu“ pirea. Okruglice možete napraviti i na način da kokos zamijenite istom količinom mljevenih badema ili lješnjaka.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password