Ovu kombinaciju jedem već godinama i baš mi je čudno da do sada nisam objavila recept. Na mojim kulinarskim radionicama je redovito pripremamo, obavezna je na Akademiji zdravih obroka, pa eto došlo je vrijeme da bude za vas i na webu.
Inače, avokado obožavam i to moram naglasiti još jednom velikim tiskanim slovima. OBOŽAVAM! Navikla sam na njegov okus, paše mi uz sve kombinacije, uz malo soli i papra mogu ga jesti samog, kombiniram ga uz jaja, u tortilji, uz losos, u smoothiju, uz rižu, tjesteninu, ječam, s tunom, na pizzi, ma na sve moguće načine.
Ako niste ljubitelj, dajte mu šansu, nepce se treba naviknuti na njegov okus i sigurna sam da će biti totalno drugačiji uz začine koje dodate po svom guštu. Nekada malo limuna i par zrnca češnjaka u prahu čini bitnu razliku.
Uglavnom, znate da je zdrav, hranjiv, zasitan i dobro došao na jelovniku gotovo svaki dan. Ima više kalija od banane, sprječava kardiovaskularne bolesti i snižava razinu kolesterola. I samo da podsjetim, spada u voće ako niste znali, ja primjerice uvijek na to zaboravim i vječito ga smatram povrćem (valjda zbog boje).
Jedan od dražih recepata s avokadom je upravo ovaj, kombinacija avokada i piletine koji vam nikada neće dosaditi https://pricejednekuhace.hr/recept/avokado-punjen-piletinom-i-povrcem/
Ako niste znali, avokado može biti jedan od glavnih sastojaka u vašem desertu, pogledajte o čemu se radi https://pricejednekuhace.hr/recept/cokoladni-mousse-s-avokadom/
U posudu istresite iscijeđenu tunu.
Dodajte parmezan, začine i sve dobro promiješajte.
Avokado prepolovite, izvadite košticu, izdubite i meso avokada zdrobite vilicom.
U smjesu s tunom dodajte avokado, dodajte bademovo brašnu pa smjesu promiješajte.
Napravite kuglice pa ih dodatno uvaljajte u bademovo brašno.
Ostavite u hladnjaku da se malo stisnu.
Od smjese ne morate nužno raditi okruglice već možete jesti kao namaz uz proteinski kruh ili tortilje. Okruglice pak možete ispeći na malo kokosovog ulja, a od smjese možete napraviti i polpete te koristiti za primjerice burger.