Orada iz pećnice

( 3.9 od 5 )
Loading...
  • Priče jedne kuhače RECEPTI (27)
  • 4 osobeBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 30 mVrijeme kuhanja
  • 50 mGotovo za
Ispiši recept

Riba je hrana za srce i krvne žile, ali i raj za nepce. Velik broj istraživanja pokazuje da su ljudi u čijoj prehrani riba i plodovi mora zauzimaju važno mjesto dugovječniji. Riba je glavni predstavnik mediteranske prehrane koja ima brojne, već spomenute blagotvorne učinke na ljudsko zdravlje. Isto tako, osobe koje redovito konzumiraju ribu mogu smanjiti rizik od moždanog udara, depresije i mnogih kroničnih degenerativnih bolesti kao i slabljenja kognitivnih sposobnosti koje se povezuju sa starošću. A kada dođete u moje godine, ove su vam informacije itekako bitne pa ribu ne gledate više kao skupu namirnicu već kao zdravlje na tanjuru. Jednom tjedno minimalno, to je moj moto! Nadam se i vaš jer zdravlje je najvažnije. Meni je primjerice, čišćenje ribe prava tlaka pa sam zahvalna svima u ribarnici koji čiste ribu i olakšavaju mi život. Orada iz pećnice se brzo priprema, lagana je, zdrava i ne postoji niti jedan razlog zašto bilo koja vrsta ribe ne bi bila na našem stolu barem jednom tjedno. Znam da se slažete i da ćete probati oradu iz pećnice, a ubuduće češće jesti ribu! I ja ću! Posebno tunu i losos, moje najdraže ribe 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Stavite grijati pećnicu na 180 °C. Pripremite posudu u kojoj ćete peći oradu i u nju stavite maslacem namazani papir za pečenje (ribu ćete zamotati u papir prije pečenja).

  • Drugi korak

    Očišćenu ribu operite i obrišite papirnatim ubrusom. Ukoliko niste kupili očišćenu, prvo ju očistite i operite.

  • Treći korak

    U manjoj posudi pomiješajte sve začine, bez limuna. Ribu stavite na papir za pečenje, nožem zarežite na leđima te prelijte umakom od začina.

  • Četvrti korak

    Zamotajte ribu u papir za pečenje presavijajući rubove kako biste ju dobro zatvorili. Stavite u posudu za pečenje i pecite 30 minuta.

Savjet

  • Možete poslužiti uz kuhani krumpir, rižu, kuhano povrće ili samo salatu. Prije konzumiranja prelijte limunovim sokom. Riba je najbolja svježe pripremljena, stoga količine birajte za jednokratno konzumiranje.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password