Svi ovi recepti nastali u doba korone i karantene imaju neku posebnu priču. Znate da inače volim jednostavne i zdrave recepte, a sada sam se u karanteni posebno tome posvetila jer imam dovoljno vremena. Moje mlađe dijete, kćer koja je u najgoroj fazi puberteta, do sada je moja jela izbjegavala boraveći u školi, oko škole, na svakodnevnim treninzima itd. Ali sada nema gdje! I doslovno svaki dan pada u nesvijest od mojih prijedloga, a kada je čula za kremu od bučinih sjemenki, pobjegla je u krevet, pokrila se po glavi i pravila mrtva 🙂 Nije probala, znam da neće i ne mora, ali zato smo nas troje ostali bez teksta. Apsolutno oduševljeni slatkom verzijom kreme od bućinih sjemenki jer postoji i slana verzija, ali o tome neki drugi put!
Palačinke su apsolutno savršene i još jednom potvrđujem da pubertetlije nemaju pojma što valja 🙂 Probajte, uživajte i javite dojmove!
Sve namirnice ćete pronaći u Tvornici zdrave hrane na ovom linku
U zdjeli istucite jaja. Dodajte ostale sastojke, dobro promiješajte pa pustite da smjesa odstoji pola sata.
Za to vrijeme pripremite kremu. U tavu stavite bučine sjemenke i prepržite ih.
Dok su još tople, stavite ih u blender i sameljite.
Izvadite iz blendera, dodajte šećer i promiješajte žlicom. Zatim malo po malo miješajući dodajte vruće mlijeko. Ovaj proces neka potraje jer sjemenke sporo upijaju tekućinu.
Na kraju u kremu dodajte bučino ulje i još jednom dobro promiješajte žlicom.
Namaz ostavite sa strane i ispecite palačinke na kokosovom ulju. Neka budu malo deblje.
Napunite palačinke i poslužite uz omiljeno voće ili kokosov čips.
Ukusne su i tople i hladne :-)
Krema će ispasti jako gusta pa ju možete dodatno razrijediti (radi lakšeg mazanja) s bučinim uljem ili mlijekom. Od šećera predlažem zdraviju varijantu pa uzmite ksilitol ili eritrit.