Palačinke od hokaido tikve

( 0 od 5 )
Loading...
  • Priče jedne kuhače RECEPTI (9)
  • Priče jedne kuhače RECEPTI (8)
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Kada kuća miriše po pečenoj ili kuhanoj tikvi, sve je odmah ljepše i veselije! Ovaj recept je nastao u nedjelju navečer kada se svima jelo nešto slatko, nisu gladni, a nešto bi malo i svatko bi po svom. Kako sam opremljena tikvama za cijelu zimu, odluka je pala. Frkali su nosevima jer im je već dosta tikve, ali kada su zamirišale i bile gotove i kada su shvatili da ih mogu jesti s čim žele kao i obične palačinke, nestale su za tren! Kćer s nutellom, sin i ja bez ičega jer su toliko ukusne da ih ne želimo „kvariti“, muž sa svime što ima u kući jer je veliki ljubitelj slatkog! I tako su jedne male, slatke, mirišljave palačinke od hokaido tikve uljepšale nedjelju, razveselile jednu obitelj i sigurno će uskoro biti opet na stolu!

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

  • Drugi korak

    Tikvu operite, očistite, narežite na kockice i stavite peći 20 minuta (dok ne omekša da ju možete vilicom zdrobiti kao krumpir). Pečenje možete zamijeniti kuhanjem tako da kockice tikve prelijete vodom (samo da pokrije tikvu) i kuhate 20 minuta. Kuhanu ili pečenu tikvu u blenderu ili štapnim mikserom usitnite u pire.

  • Treći korak

    Pireu od tikve dodajte mlijeko, ulje i jaje pa sve još jednom dobro promiješajte ili u blenderu ili štapnim mikserom.

  • Četvrti korak

    Palačinke pecite na nauljenoj tavi, otprilike 4 žlice smjese koju rasporedite po tavi. Koristite manju tavu jer će palačinke biti manje, a deblje. Poput američkih. Zapravo, veličinu i debljinu možete regulirati sami, ali neće biti tanke i velike kao palačinke od obične smjese.

  • Peti korak

    Kada vidite da su rubovi lagano potamniti, okrenite palačinku i pecite još oko 3 minute. Poslužite tople ili hladne uz omiljeni namaz ili voće.

Savjet

  • Za ovaj recept možete koristiti bilo koju tikvu, no ipak preporučam baš hokaido jer je specifičnog okusa, ne trebaju ju guliti i kada se ispeče ima blagi okus po kestenima. Zatim mlijeko, brašno, šećer i ulje možete zamijeniti sebi dražim ili zdravijim varijantama, kako volite i kako inače koristite. Ja sam radila od pirovog integralnog brašna sa šećerom kokosovog cvijeta i kokosovim ulje. Ispale su fenomenalno. Što se začina tiče, jedino možete izostaviti đumbir, ostali su obavezni uz okus tikve, čine su neodoljivom! Super su i drugi dan pa ne brinite ukoliko slučajno ostane.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password