Na spomen palačinki, prva pomisao je nutela ili sladoled. Ništa čudno kada su to najčešća punjenja koja koristimo, ali doista ne mora biti tako. Iako ove palačinke podnose sve što na njih možete ili poželite staviti, nije potrebno dodavati slatkoću. Toliko su ukusne i slatke s malo grčkog jogurta i mljevenih badema da sam ih poslužila samo uz sezonsko voće. Ovoga puta to su bile jagode jer sada je definitivno njihovo vrijeme i kraljice su svakog stola u lipnju.
Ova će vas kombinacija oduševiti ukoliko joj date šansu i volite probati nešto novo. Iznenadit ćete i goste pa nemojte puno razmišljati. Probajte i uživajte!
Mrkvu operite, ogulite i naribajte.
Pomiješajte posebno mokre, a posebno suhe sastojke, zatim ih dobro promiješajte mikserom i zatim dodajte mrkvu koju ručno umiješajte u smjesu.
Palačinke pecite na maloj, zagrijanoj tavi s malo ulja. Okrećite ih kada tijesto lagano „nabubri, a donji dio dobije smeđu boju.
Smjesa je gusta i kada je stavite na sredinu tave, žlicom raširite do ruba tave. Ove palačinke trebaju biti male pa ih nemojte peći u klasičnoj tavi za palačinke i raditi klasične veličine.
Na svaku palačinku stavite malo grčkog jogurta te pospite orašastim plodovima, sirupom ili suhim voćem po želji.
Palačinke su jako ukusne i možete ih servirati kao desert, doručak ili večeru, tople ili hladne. Za nadjev odaberite svoje omiljene sastojke, med, mljevene orašaste plodove ili umak po želji. Dobar tek!