Panceta u glazuri od tamnog piva

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 60 mVrijeme kuhanja
  • 1:20 hGotovo za
Ispiši recept

Da ste samo mogli vidjeti naše face kada smo probali ovako pripremljenu pancetu! Prvo smo kao mačke oko vruće kaše obilazili pećnicu i nalukavali se stalno dok se slanina nije ispekla, a zatim smo složili sendviče i doslovno pali u nesvijest! Dobro, prije toga smo ipak probali samu pancetu koja nakon par minuta nakon pečenja postane hrskava i onda smo pali u nesvijest J Kako god išla ova priča, istinita je i našem oduševljenju nije bilo kraja. Nedjeljni ručak u obliku sendviča već dugo nije bio tako dobar i tako nas razveselio. Sve smo zalili čašom omiljenog crnog piva Stout by 5th element koje je pravo čudo od piva i paše uz toliko kombinacija da ga najčešće koristim. Kuhanje s pivom je doista poseban doživljaj pa probajte obavezno jer pivo ide odličnu u hranu i uz hranu 🙂

 

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Uključite pećnicu na 150 °C, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    Pancetu stavite na lim za pečenje (na papir za pečenje), prekrijte drugim papirom za pečenje i pecite 15 minuta.

  • Treći korak

    U tavi zagrijte med, zatim dodajte pivo, smanjite vatru i ostavite da kuha dok se smjesa ne smanji za pola.

  • Četvrti korak

    Kada dobijete gustu smjesu, maknite s vatre i umiješajte senf.

  • Peti korak

    Svaki komad pečene pancete premažite dobivenom glazurom s obje strane i vratite na lim za pečenje.

  • Šesti korak

    Temperaturu smanjite na 130 °C i pecite 45 minuta. Ovaj put pancetu nije potrebno prekriti drugim papirom za pečenje.

  • Sedmi korak

    Pečenu pancetu poslužite odmah uz pivo Stout by 5th element.

Savjet

  • Panceta neka bude narezana tanko, ali ne previše tanko niti debelo. Onako, da ne puca kada se ispeče, ali ipak ostane hrskava. Kod kuće ju možete narezati sami ili zatražiti mesara da vam nareže. Šnite neka budu dugačke. Ukoliko volite slatko-ljute kombinacije, u glazuru možete dodati malo chili papričice. Pancetu možete poslužiti samu kao čips ili u sendvičima ili na pizzi.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password