Panna cotta

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

U veljači sam s prijateljicama provela jednu subotu u Moslavini. Bio je to dan za pamćenje! Obilazile smo vinarije, degustirale, dobro jele i zabavljale se, a domaćin nam je bio vlasnik vinarije Florijanović. Izlet smo završile u vinariji Trdenić gdje smo probale (i dobile) voćno vino od jagode koje, osim što može biti sjajan aperitiv, može se poslužiti uz/i u desertima. I tako je desertno vino od jagode, lijepe crvenkaste boje, slatkastog okusa i fenomenalnog mirisa završilo u mom desertu.
Detalje našeg etno-gastro izleta, dojmove o Moslavini kao „must visit“ destinaciji te o njezinoj vinskoj karti i gastro ponudi možete pročitati na blogu Autentika, a link je ovdje http://zeljkab.blogspot.com/2020/03/moslavina-budi-sva-cula.html

Sastojci

  • Za Panna cottu:
  • Za preljev:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Slatko vrhnje stavite kuhati na srednje jaku vatru, dodajte mlijeko, 2 žlice šećera i vaniliju. Promiješajte i ostavite za zavrije.

  • Drugi korak

    Za to vrijeme želatinu prelijte s 10 žlica vode i ostavite sa strane da bubri.

  • Treći korak

    Kada vrhnje i mlijeko zavriju, maknite s vatre i miješajući dodajte otopljenu želatinu miješajući da se sve dobro promiješa.

  • Četvrti korak

    Smjesu ohladite pa ulijte u čaše i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

  • Peti korak

    Za to vrijeme pripremite preljev tako da na srednje jaku vatru stavite u vodu (ili vino) šumsko voće sa šećerom i pustite da prokuha.

  • Šesti korak

    Zatim sve zajedno stavite u blender i dobro izmiksajte nakon čega smjesu vratite na vatru i neprestano miješajući dodajte škrobno brašno.

  • Sedmi korak

    Dobro miješajte da se ne stvore grudice, a preljev je gotov kada se zgusne. Škrobno brašno će ga zgusnuti.

  • Osmi korak

    Ohladite i prelijte preko panna cotte pa opet dobro ohladite i poslužite.

Savjet

  • S preljevom se doista možete poigrati kako vas volja. Voda ili vino, šumsko voće ili samo jedna vrsta voća, zamrznuto ili svježe. Ja sam ovaj desert radila zimi pa nisam imala baš nekog izbora za voće. Svakako ću ponoviti kada dođu svježe jagode, sigurna sam da će desert biti još bolji.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password