Paradajz juha

( 0 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

Ova juha koja neodoljivo podsjeća na djetinjstvo, definitivno zaslužuje mjesto među najukusnijim jelima. Sinonim je za hranu koja nas krijepi, tješi, liječi i podsjeća na domaću atmosferu i vrijeme koje provodimo u krugu obitelji. Idealna je za hladne jesenske i zimske dane, ali ja ju volim i za vrijeme ljetnih vrućina jer ukusna je i kada se ohladi. Njezina najveća prednost za vrijeme ljetnih vrućina jest što je gotova za 10 minuta, što me posebno veseli za vrijeme ludih dana kada nemam vremena ili za vrijeme godišnjeg odmora kada želim što više vremena uštedjeti za uživanje te u što kraćem roku dobiti ukusan obrok.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Luk narežite na sitne kockice, a češnjak protisnite.

  • Drugi korak

    Na tavi zagrijte ulje, dodajte luk, posolite i pirjajte dok ne omekša.

  • Treći korak

    Luk podlijte suhim bijelim vinom, dodajte rajčicu, 4 lista svježeg bosiljka, češnjak, papar i šećer. Kada sastojci provriju, smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta.

  • Četvrti korak

    Maknite s vatre, izmiksajte štapnim mikserom i umiješajte mileram.

  • Peti korak

    Poslužite u dubokim tanjurima i ukrasite listovima svježeg bosiljka. Po želji dodajte hrskave okruglice ili kockice prepečenog kruha.

Savjet

  • Umjesto pelata možete koristiti koncentrat rajčice pa neće biti potrebe miksati štapnim mikserom.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password