Dugo nisam pekla cijelu mrkvu i sad mi je žao što sam propuštala svo ovo vrijeme. Obično je narezana na kockice ili kolutove, stavljena u jelo više kao navika i zapravo ne dolazi do izražaja okusom kako bi trebala. E, od danas neće više biti tako jer smo jednostavno oduševljeni ovim receptom i jelom koje može biti prilog ili samostalno jelo uz sezonsku salatu!. Samo pečena s malo maslinovog ulja, bez soli i papra, dovoljno je dobra da može zasjeniti i najbolja tzv. kraljevska jela. Djeca su oduševljena, a danas smo u šali rekli da je mrkva ovako pečena toliko ukusna i slatka da nam ne treba desert, mrkva ga dostojno može zamijeniti svojom slatkoćom.
Upalite pećnicu na 200°C. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Mrkvu operite i ogulite, ali nemojte rezati krajeve.
Mrkvu stavite na papir za pečenje i zalijte maslinovim uljem. Promiješajte rukama i stavite peći dok ne omekša.
Gotove, omekšale mrkve prelijte grčkim jogurtom i pospite bučinim sjemenkama i sušenim brusnicama.
Poslužite kao samostalno jelo uz salatu ili kao prilog.
Ovaj je obrok iznimno zdrav i ukusan. Možete peći i smrznute cijele mrkve ukoliko pri ruci nemate svježe. Začiniti ih možete solju, paprom, suhim šljivama, senfom, češnjakom itd. Konačan okus svakako prilagodite svojoj želji i uživajte!