Mislim da nema osobe koja ne voli krumpir. Kao prilog ili glavno jelo, volim ga jer je kombinacija bezbroj, a sve su mljac. Osim što je ukusan, krumpir je i zdrav: bogat je vitaminom C i K, od minerala sadrži znatne količine bakra, cinka, fosfora, kalija, kalcija. Sadrži visokokvalitetan škrob, bjelančevine i prehrambena vlakna, a osobito je krumpirova kora koncentrirani izvor prehrambenih vlakana, vitamina, minerala i mnogih hranjivih tvari. Preporučuje se jesti ga s korom, a u pučkoj medicini se od krumpirove kore priprema čak koji se koristi u liječenju tumora.
Upalite pećnicu na 180°C. Krumpir dobro operite, zarežite na tanke ploške, ali ne do kraja (da se drži), poslažite u posudu za pečenje i pecite 30 minuta.
Dok se krumpir peče nasjeckajte kopar i peršin. U omekšani maslac dodajte kopar i peršin, posolite i dobro promiješajte.
Nakon 30 minuta pečenja krumpira stavite između ploški začinski maslac i nastavite peći još 20 minuta.
Slaninu narežite na sitne kockice i nakon 20 minuta (ukupno 50 minuta pečenja), krumpir posipajte kockicama slanine i mrvljenom mozzarellom.
Vratite krumpir u pećnicu i pecite još 15 minuta.
Pečeni krumpir posipajte kolutima mladog luka, dekorirajte listićima peršina i poslužite.
Umjesto mozzarelle možete koristiti bilo koji drugi sir po želji. Također, umjesto slanine, možete koristiti svoju omiljenu kobasicu.