Pecivo od tapioke s namazom od mrkve i češnjaka

( 0 od 5 )
Loading...
  • 45 mVrijeme pripreme
  • 1:25 hVrijeme kuhanja
  • 2:10 hGotovo za
Ispiši recept

Zdravo, jeftino i jednostavno za pripremu. Peciva od tapioke gotova su za svega 30 minuta, hranjiva su i odlično uz njih pristaje namaz od mrkve i češnjaka. Kao brašno, tapioka se koristi u pripremi raznih jela i smatra se jednom od najboljih zamjena za pšenicu. Ne sadrži gluten, bogata je ugljikohidratima i ima niski glikemijski indeks. Zbog toga je pogodna za osobe preosjetljive na gluten, oboljele od leaky gut sindroma i dijabetičare. U brašnu tapioke su prisutni vitamini B kompleksa koji daju energiju i poboljšavaju imunitet, a sadrži i veliki broj minerala – željezo, cink, kalcij, magnezij, kalij i mangan.

Sastojci

  • Sastojci za peciva (9 malih komada)
  • Sastojci za namaz od mrkve
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • PECIVA:

  • Prvi korak

    Stavite grijati pećnicu na 200°C.

  • Drugi korak

    U tavu ulijte maslinovo ulje, mlijeko, sol te stavite na vatru. Čim proključa, maknite s vatre i umiješajte tapioka brašno te ostavite sa strane da odstoji 15 minuta.

  • Treći korak

    Nakon toga dodajte razmućeno jaje i sir te dobro umijesite da dobijete jednoličnu smjesu.

  • Četvrti korak

    Formirajte kuglice i posložite na papir za pečenje te pecite 25 minuta (ovisno o veličini kuglica).

  • NAMAZ OD MRKVE:

  • Prvi korak

    Stavite grijati pećnicu na 200°C.

  • Drugi korak

    Mrkvu i češnjak ogulite i narežite na tanke kolutove.

  • Treći korak

    Dodajte maslinovo ulje i začine, promiješajte te stavite peći na papir za pečenje 60 minuta.

  • Četvrti korak

    Nakon toga sastojke stavite u blender, dodajte malo vode i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte još začina po želji.

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
- Lista za kupovinu
x

Lost Password