Zdravo, jeftino i jednostavno za pripremu. Peciva od tapioke gotova su za svega 30 minuta, hranjiva su i odlično uz njih pristaje namaz od mrkve i češnjaka. Kao brašno, tapioka se koristi u pripremi raznih jela i smatra se jednom od najboljih zamjena za pšenicu. Ne sadrži gluten, bogata je ugljikohidratima i ima niski glikemijski indeks. Zbog toga je pogodna za osobe preosjetljive na gluten, oboljele od leaky gut sindroma i dijabetičare. U brašnu tapioke su prisutni vitamini B kompleksa koji daju energiju i poboljšavaju imunitet, a sadrži i veliki broj minerala – željezo, cink, kalcij, magnezij, kalij i mangan.
Stavite grijati pećnicu na 200°C.
U tavu ulijte maslinovo ulje, mlijeko, sol te stavite na vatru. Čim proključa, maknite s vatre i umiješajte tapioka brašno te ostavite sa strane da odstoji 15 minuta.
Nakon toga dodajte razmućeno jaje i sir te dobro umijesite da dobijete jednoličnu smjesu.
Formirajte kuglice i posložite na papir za pečenje te pecite 25 minuta (ovisno o veličini kuglica).
Stavite grijati pećnicu na 200°C.
Mrkvu i češnjak ogulite i narežite na tanke kolutove.
Dodajte maslinovo ulje i začine, promiješajte te stavite peći na papir za pečenje 60 minuta.
Nakon toga sastojke stavite u blender, dodajte malo vode i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte još začina po želji.